Menu

De standaard opmaak van Internet Explorer

Remco 23 april 2010

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat een webpagina uit verschillende elementen bestaat. Zo bestaat vrijwel elke webpagina wel uit een koptekst, enkele paragrafen en afbeeldingen. Een webbrowser, zoals Internet Explorer, zorgt er voor dat deze elementen netjes op je beeldscherm getoond worden.

Vrijwel elke webbrowser geeft elementen zoals een koptekst of een paragraaf standaard weer volgens een bepaalde opmaak. Zo zal bijvoorbeeld een koptekst standaard een groter lettertype hebben dan een paragraaf.

Als webdesigner is het nuttig om te weten hoe elementen standaard worden weergeven door een bepaalde webbrowser. Het is immers de taak van een webdesigner om de standaard vormgeving om te toveren naar een mooi geheel aansluitend op de huisstijl van een organisatie. De opmaak die de webbrowser Internet Explorer standaard hanteert is met name interessant, omdat deze veel afwijkt van de overige webbrowsers. Als je goed op de hoogte bent van de standaarden kun je een website daar eenvoudiger op aan passen.

Op de website http://www.iecss.com/ is een mooi overzicht te zien van welke opmaak Internet Explorer standaard hanteert. Wat ik met name interessant vind zijn de verschillen tussen de verschillende versies van Internet Explorer. De ontwikkelingen en standaardiseringen die gaande zijn op internet zijn daarin mooi terug te zien.

Bij Pronamic zijn we goed op de hoogte van deze standaarden. Daardoor kunnen wij niet alleen snel, maar ook zeer hoge kwaliteit leveren. Mocht je twijfelen over de kwaliteit van je eigen website, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!

Altijd op de hoogte blijven?