Menu

CSS3 generators

Remco 7 april 2010

In mijn vorige artikel schreef ik al over hoe je eenvoudig afgeronde hoeken in je website kunt realiseren met behulp van CSS3. Afgelopen maanden zie ik bijna wekelijks handige tools verschijnen voor het genereren van CSS3 code. In dit artikel zal ik een drietal handige CSS3 generator behandelen.

CSS Border Radius

Jacob Bijani heeft de online tool “CSS Border Radius” ontwikkeld waarmee je eenvoudig CSS code voor afgeronde hoeken kunt generen. Je kunt per hoek de afronding invoeren en vervolgens geeft de tool de bijbehorende CSS code.

CSS3 Please!

Paul Ierse en Jonathan Neal gaan een stapje verder dan afgeronde hoeken. Met hun tool “CSS3 Please” genereer je eenvoudig CSS code voor afgeronde hoeken, schaduwen, kleur overgangen en meer. Deze tool houdt goed rekening met verouderde webbrowsers, zodat ook in die browsers je effecten worden weergegeven.

CSS3 Generator

Deze kleine tool ontwikkeld door Randy Jensen is erg eenvoudig in gebruik. Het is een kwestie van een effect selecteren en de parameters wijzigen. Het effect is direct zichtbaar in het voorbeeld venster. Het voordeel van deze tool is dat deze aangeeft in welke webbrowsers de effecten functioneren.

Altijd op de hoogte blijven?