Menu

Adverteren met Admarkt

Karel-Jan 19 januari 2010

Admarkt is het advertentienetwerk van Marktplaats. Admarkt bestaat inmiddels alweer zo’n vier jaar, maar heeft (nog) niet de populariteit van Adwords bereikt. Toch kan je met Admarkt in bepaalde gevallen hogere conversies behalen. Juist omdat Admarkt minder populair is dan Adwords gebruik ik het steeds vaker.

Wat is Admarkt?

Zoals gezegd is Admarkt het advertentienetwerk van Marktplaats. De Admarkt advertenties worden bovenaan weergegeven in de advertentielijst van Marktplaats. Een adverteerder kan gemakkelijk advertenties aanmaken, beheren en optimaliseren. Je moet zoals dat bij de meeste advertentienetwerken het geval is per klik betalen. Vanwege het feit dat weinig marketeers Admarkt inzetten om producten en/of diensten te promoten biedt het veel potentie.

Waarom Admarkt gebruiken?

Ik moet eerlijk bekennen, tot voor kort was ik nooit echt te spreken over Admarkt. De interface is belabberd, er zijn weinig instelmogelijkheden en een geografische locatie voor je advertenties aangeven is niet mogelijk. Een ander nadeel is dat je betaald voor een klik op de link naar de advertentie. Dus niet voor een klik naar je eigen website of webwinkel.

Toch spreek ik met steeds meer lof over Admarkt. Mede dankzij de hoge conversies die ik ermee behaald heb. Voor bepaalde webwinkels zoals tegelssanitair.nl is de verkoop met 200% gestegen waarbij ik voor zowel Adwords als Admarkt hetzelfde budget heb gebruikt. Ik vermoed dat deze stijging te danken is aan het feit dat de advertenties van Admarkt beter gericht zijn op de doelgroep. Bezoekers van Marktplaats zijn immers in veel gevallen op zoek naar producten en zijn aankoopgericht. De bezoekers van Google kunnen ook alleen op zoek zijn naar informatie.

Een ander voordeel van Admarkt tegenover Adwords is dat de kosten per klik aanzienlijk lager liggen. Doordat steeds meer bedrijven met Adwords gaan adverteren gaan de kosten per klik hiervan omhoog. In de campagnes die ik beheer zijn er weinig zoekwoorden die minder dan 50 cent per klik kosten.

Ik moet wel zeggen dat Admarkt niet voor alle webwinkels de gewenste rendement oplevert. Een belangrijke voorwaarde is dat de producten waarmee je wilt adverteren scherp in prijs zijn. Heb je nog vragen over Admarkt of Adwords neem gerust contact met ons op via het contact formulier.

1 reactie

  1. Klant Marktplaats

    Mijn advertenties van Admarkt zijn nu soms 1,50 Euro exclusief btw . Ik ben bang dat Marktplaats zich zelf minder populair maakt.
    Dat is toch veel te duur voor een clik en dan is dit nog excl BTW.
    En dan zijn ze alleen op je advertentie er klot niks van dat systeem.

Altijd op de hoogte blijven?