Menu

Google’s snelheid prestaties

Remco 28 december 2009

De Google webmasterhulpprogramma’s bestaan uit een aantal tools waarmee je de indexering van je website kunt monitoren en eventueel kunt verbeteren. De tools geven een goed inzicht in de informatie die Google over je website bezit. Onlangs heeft Google hier een experimentele functionaliteit aan toegevoegd, namelijk “Siteprestaties”.

Deze nieuwe functionaliteit geeft je inzicht in hoe snel je website is. Google geeft in een grafiek de gemiddelde laadtijd van je website over een aantal maanden weer. Hieronder is een voorbeeld van een dergelijke grafiek te zien.

Naast deze grafiek geeft Google ook per pagina een aantal optimalisatie suggesties. Met behulp van deze suggesties kan een website vrij eenvoudig sneller gemaakt worden.

Ik vind het een prachtige toevoeging aan de Google webmasterhulpprogramma’s. Het geeft mij eenvoudig inzicht in de snelheid van websites die ik ontwikkeld heb.

Blijkbaar wordt de snelheid van een website ook steeds belangrijker. Er gaan namelijk al een tijdje de geruchten dat snelle websites volgend jaar een hogere positie krijgen bij Google.

Het wordt dus van groot belang dat je weet hoe snel je website is en wat eventuele hekelpunten zijn. Deze nieuwe tool van Google kan je daar prima bij helpen.

We gaan bij Pronamic deze tool daarom ook zeker inzetten om websites nog sneller te maken!

Altijd op de hoogte blijven?