Menu

Mobiele sites, nuttig?

Martijn 30 november 2009

De opkomst van de iPhone, BlackBerry en andere smartphones hebben een revolutonaire verandering aangebracht in de marketingtrends. Het vele gebruik van de mobiele telefoon is te danken aan de uitgebreide mogelijkheden om emails en andere tekstberichten te versturen. De laatste jaren is daar het surfen op het internet bij gekomen. Deze populariteit zorgt ervoor dat er onderweg veel gezocht wordt op het web, waar de marketing volop gebruik van maakt. Als iemand bijvoorbeeld in een vreemde stad op zoek is naar een leuk restaurantje is het natuurlijk belangrijk dat de website van jouw restaurant als eerste geprofileerd wordt.

De sterke groei van het mobiele surfen en commercieel zoeken is al snel standaard geworden op de mobiele telefoons. Jaarlijks groeit het aantal mobiele surfers nog met 20%. Naast het  doen van zaken via hun mobiel of het onderhouden van sociale contacten via Hyves, Facebook of Twitter wordt er ook veel gezocht via de mobiel. Er wordt onderweg veelal gezocht naar entertainment en restaurants. Dit gegeven heeft er voor gezorgd dat er veel meer interesse is in het goed weergeven van sites via de mobiel, maar ook in het bezitten van een goede internetsite in het algemeen. Denk daarbij ook aan het stukje SEO wat er bij komt kijken.

Het meeste baat bij de groei van de ontwikkeling van het mobiel surfen zijn de MKB bedrijven. Het is voor hun nu mogelijk om hun naam neer te zetten in de lokale markt nu websites overal ter plekke zijn op te vragen. Het interessante verschil met het normale internetgebruik en het mobiele is dat er ter plekke gezocht wordt, zo wordt er veel gebruik gemaakt van bijvoorbeeld Google maps om ter plekke een locatie op te zoeken. Een slimme ondernemer zorgt dan ook dat er op het kaartje een locatie staat van zijn bedrijf!

Er zijn verschillende redenen waarom het mobiele internetgebruik is zoals het nu is. Ten eerste is de technologie van de mobiele apparaten enorm veel beter geworden. Het ontvangen en gebruiken van internet is zeer eenvoudig op de mobiele toestellen van tegenwoordig. De techniek van website ontwikkeling is ook vooruit gegaan waardoor het steeds gemakkelijker wordt om ook op een klein scherm websites goed te kunnen lezen. Tel daarbij op dat de internetsnelheden op mobiele toestellen ook erg hoog ligt in vergelijking met een aantal jaren terug. Het duurt dan ook geen eeuwigheid meer voordat een site is geladen. Ook worden de schermen groter en de navigatie wordt beter waardoor er sneller geinternet kan worden.

Veel websites hebben al een mobiele variant laten ontwikkelen die veel toegankelijker is op een mobiel toestel dan een normale website. Het kan vaak handig zijn om na te denken of jouw website wellicht veel mobiel bezocht gaat worden. Dan is het handig om na te denken om hier een aparte site voor te ontwikkelen of er voor te zorgen dat de website zo is ontwikkeld dat hij op een mobiele telefoon ook goed te lezen is.
Wilt u meer informatie over websites op je mobiel of wil je een site laten ontwikkelen, neem dan contact met ons op!

Altijd op de hoogte blijven?