Menu

Praat mee over Twitter

Karel-Jan 30 september 2009

Twitter, misschien gebruik je het, misschien niet. Eén ding staat vast, het is populair. Er wordt veel over gesproken en je komt het vaak in de media tegen. Ik kan me voorstellen dat je soms Twitter termen tegen komt waar je vraagtekens bij hebt. Daarom in deze blog een definitie lijst van de meest gebruikte Twitter termen.

 • Twitteraar
  Iemand die Twitter gebruikt.
 • Tweet
  Een bericht die je op Twitter plaatst. Een tweet kan maximaal 140 karakters bevatten.
 • Retweet
  Herhaling van een andere tweet. De notatie is over het algemeen als volgt: “RT @pronamic Dit is een retweet”.
 • Follower
  Iemand die jouw tweets volgt.
 • Direct message
  Een prive bericht versturen naar een twitteraar die jij volgt.
 • Hashtag
  Het labelen van een Twitter bericht, zodat je tweets gemakkelijk doorzoekbaar worden.
 • Trending topic
  Een onderwerp waar op Twitter veel over gesproken wordt.
 • Wefollow
  Directory van Twitter gebruikers gerangschikt op interesses.
 • Drive by tweet
  Een snelle tweet tussen de werkzaamheden door.
 • Twitterati
  Een Twitteraar die door iedereen gevolgd wil worden.
 • Tweetaholic
  Iemand die verslaafd is aan Twitter.
 • Mistweet
  Een Twitter bericht waar je later spijt van hebt.
 • Tweading
  Het lezen van tweets.
 • Twoosh
  Een tweet die precies uit 140 karakters bestaat.
 • Twitterhea
  Het plaatsen van teveel Twitter berichten.

1 reactie

 1. Er was eens een Twitteraar die twitterde een tweet naar zijn Follower. De Follower deed toen een retweet, maar kreeg er later spijt van, dus werd het een mistweet. De Twitteraar stuurde daaropvolgend een direct message naar een andere follower, die uitermate kwaad werd. Zo werd het een Trending topic. Deze twee twitteraars waren zo fanatiek met twitteren dat ze allemaal drive by tweets deden tussen de werkzaamheden door. Daar was de baas van het bedrijf niet zo blij mee, want deze twitterati wilde deze trending topic niet. Hij zou liever willen dat ze hem followeden. En niet constant bezig waren met tweading. Op een gegeven moment werd de baas het beu en plaatste een Twitterhea op zijn account. Toen stonden de Twitteraars en de Followers wel even perplex. Een baas die zo’n voorbeeld geeft, moeten ze followen. En ze gingen vrolijk door met twitteren.

Altijd op de hoogte blijven?