Menu

7 tips voor het schrijven van een landingspage

Jan Lammert 15 oktober 2008

Het doel van een landingspage, of landingspagina, is om ervoor te zorgen dat bezoekers via Google op deze pagina ‘landen’ en doorklikken naar de rest van de website. Bezoekers komen op deze pagina via de zoekmachines of advertentieprogramma’s zoals Google Adwords. Het voordeel van een landingspage is dat deze specifieke informatie biedt waar de internetter naar opzoek is.

Een goede landingspagina maken is relatief eenvoudig. Wel moet een dergelijke pagina aan een aantal voorwaarden voldoen. Met name wanneer je wilt dat de landingspagina ook goed vindbaar is in Google.

Zeven tips voor landingspagina’s

Hieronder een aantal tips waar een goede landingpage aan moet voldoen:

  • De landingspages moeten vindbaar zijn voor Google. Vergeet daarom niet om in ieder geval een link in je sitemap te plaatsen naar je landingspages toe.  Ook een link op andere plekken op je website die verwijst naar een landingspage is een goede zaak.
  • Wanneer je het onderwerp hebt gekozen van de landingspages, zorg er dan voor dat dit zoekwoord ook te vinden is in de URL en de titel van de pagina.
  • Probeer het onderwerp zoveel mogelijk te benoemen op de specifieke pagina. Mocht het onderwerp van de landingspage bijvoorbeeld ‘webdesign Friesland’ zijn, probeer dan zoveel mogelijk deze woordcombinatie in de tekst te verwerken. Let op: een overdaad is ook niet goed. Zorg ervoor dat niet meer dan 10% van de tekst bestaat uit de woordcombinatie. Een minimale vereiste is dat de tekst goed leesbaar blijft.
  • Zorg voor zinvolle informatie. Houd er rekening mee dat veel bezoekers via deze landingspage kennismaken met uw bedrijf. Besteed daarom aandacht aan de teksten en zorg ervoor dat de teksten zinvol zijn. Dit kunt u bereiken door tips of adviezen te verwerken in uw teksten.
  • Structureer de tekst. Mocht u veel tekst plaatsen op een landingspage, structureer deze dan in paragrafen en met kopjes. De internetter kan dan beter uw pagina scannen en zal dit zeker waarderen. Vergeet niet om in de kopjes zoveel mogelijk uw woordcombinatie te plaatsen.
  • Laat uw landingspage uit minimaal 300 woorden en maximaal 900 woorden bestaan.
  • Kopieer geen teksten. Het kopiëren van teksten is niet zinvol. Google beschouwt uw pagina als uniek als minimaal 10% van de tekst anders is dan reeds bestaande pagina’s die op het internet zijn te vinden. Het domweg kopiëren van websites van concullega’s is daarom geen aanrader. Sterker nog: u komt nooit hoger te staan bij de zoekresultaten dan uw concullega en Google kan deze actie zelfs negatief beoordelen.

Wanneer je je aan deze 7 basisregels houdt dan ben je in staat om goede landingpages te schrijven. Er zijn echter altijd meer punten te bedenken waar je rekening mee kunt houden. Wil je graag een volledig en actueel overzicht? Neem dan contact met mij op.

Altijd op de hoogte blijven?