Menu

Google Chrome

Karel-Jan 5 september 2008

Misschien is het u al opgevallen, onderin Google.com heeft u de mogelijkheid om de betaversie van Chrome te downloaden. Chrome is de nieuwe internetbrowser van Google. “Google Chrome is een browser met een minimalistisch design die het web sneller, veiliger en gemakkelijker maakt”, aldus Google. Uiteraard hebben ook wij de nieuwe browser uitgeprobeerd. Mijn eerste indruk was: “Wow, wat surft dit snel”. De interface is erg clean, net als de klassieke Google homepage. Ook complexe webapplicaties werken met Google Chrome een stuk sneller dan veel andere browsers, dit mede dankzij de nieuwe V8 technologie. Twee dagen na de lancering van Chrome heeft de browser al een aandeel van meer dan 1% op de markt voor internet browsers. Hiermee is de browser in een klap groter dan Opera (bron: Net Applications).

Waarom Google Chrome

De werknemers van Google spenderen veel van hun tijd in internetbrowsers. Ze zoeken, chatten en mailen met behulp van een browser. En net als iedereen, doen ze in hun vrije tijd de bankzaken online, doen aankopen via een webwinkel, lezen het nieuws en blijven in contact met vrienden via Hyves, Twitter, Facebook en Linkedin. Omdat ze zich zoveel online bevinden, begon Google te bedenken hoe een browser er uit komt te zien als de beste elementen uit de verschillende browsers gehaald wordt. Vanuit deze visie is de ontwikkeling van Google Chrome gestart.

Google Chrome is lang nog niet klaar. Deze betaversie is gelanceerd om feedback van gebruikers te krijgen, om zo de software te kunnen verbeteren. Of het de nieuwe standaard browser gaat worden van de gemiddelde internetter is de vraag. Het is in dit stadium nog te vroeg om daar een antwoord op te geven. De eerste indruk is in ieder geval goed! Uiteraard werken de door Pronamic ontwikkelde websites goed in deze browser. Het beeldmerk van Google Chrome doet zijn naam wel eer aan trouwens, erg ‘chrome-achtig’.

Altijd op de hoogte blijven?