Menu

Hoe krijg ik meer inkomende links? 7 originele tips

Jan Lammert 18 augustus 2008

Een belangrijk aspect van zoekmachine marketing is het krijgen van inkomende links. Een inkomende link is een link die verwijst naar je eigen website maar op een andere website staat. Het is wel belangrijk dat die inkomende link op een website staat die een even hoge, of hogere, pagerank heeft dan je eigen website. Er zijn diverse manieren om inkomende links te genereren. Zo zijn er vele online bedrijvengidsen en startpagina’s. Dit blijft tot op bepaalde hoogte natuurlijk geknoei in de marge. In dit artikel een aantal tips voor diegene die op een vooruitstrevende wijze bezig willen met het verkrijgen van inkomende links.

  • Start een wedstrijd. Veel (bedrijfs)websites beschikken tegenwoordig over een blog. Schrijf op je blog een (informele) wedstrijd uit. Je zult zien dat op veel websites een link komt te staan naar jouw wedstrijd toe. Sterker nog: er zijn zelfs speciale websites die graag een linkje van jouw ontvangen. Bekende voorbeelden zijn: Contestblogger.com en Myblogcontests.com.
  • Begin een blog op E-bay. E-bay is in Nederland voornamelijk bekend als een tweede marktplaats. Je kunt er echter ook een blog beginnen. Zoekmachine specialist Jim Boykin heeft dit onlangs gedaan. Uiteraard linkte hij veelvuldig in zijn blog naar zijn eigen website toe. Dit leverde hem een goed gewaardeerde inkomende link op.
  • Geef een cadeautje weg. Een leuke gadget kan soms al voldoende zijn om iemand een link van jouw website te laten plaatsen op zijn website. Let op: betalen voor een link is juist niet handig. Websites met betaalde links worden lager gewaardeerd door Google.
  • Beschik je over een website met veel recensies? Wanneer er een positieve recensie binnen is gekomen wil de leverancier vaak een link plaatsen naar die positieve recensie. Profiteer hiervan.
  • Schrijf informatieve artikelen. Plaats op je website nieuwsberichten met daarin handige tips. Wanneer je een goed artikel hebt geschreven zal er met name door bezoekers van internetforums regelmatig naar je worden gelinkt. Uiteraard kun jezelf ook een handje helpen met het posten van je bericht.
  • Is je website gemaakt door Pronamic of heeft je website een grafisch mooi design? Meldt je website dan aan bij websites waar ze jouw website beoordelen. Cssmania.com is een bekend voorbeeld maar er zijn nog tientallen andere soortgelijke websites. Weet je zeker dat je website uniek is? Dan is coolsiteoftheday.com zeker een aanrader. De aanmelding kost 30 dollar maar dan levert het je wel veel traffic op en veel inkomende links. Zelfs de website van de BBC linkt soms naar deze website toe en dat is qua pagerank een absolute topper. Uiteraard moet je je website alleen aanmelden wanneer deze uniek is en een mooi design heeft. Wanneer je 30 dollar betaald heb je namelijk niet de garantie dat jouw website de website van de dag wordt.
  • Schrijf je blogs? Meld je website dan aan bij podcastblogs. Er zijn vele websites met een goede pagerank die alle podcasts verzamelen. Denk je dat het maken van podcasts veel werk is? Dat hoeft niet. Odagia.com is bijvoorbeeld een website die tekst om kan zetten naar geluid.

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren te bedenken om inkomende links te verzamelen. Bepaalde manieren kosten echter veel tijd of expertise. Heeft u niet de tijd of expertise om meer inkomende links te verkrijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met Pronamic. Wij denken graag een keer vrijblijvend met u mee.

Altijd op de hoogte blijven?