Menu

Geld verdienen met affiliates

Remco 5 juni 2008

Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij u producten of diensten aanbiedt van een andere partij. Voor elke lead of sale die gegenereerd wordt krijgt u vervolgens een klein percentage van de verkoopprijs. Bij de betere affiliates kan de commisie oplopen tot zo’n 12%. De eerste affiliate campagne werd al in 1996 gelanceerd door Amazon.

Voor webwinkels is affiliate marketing een manier om de verkoop te verhogen. Affiliate marketing is efficiënt, omdat het de mogelijkheid geeft te adverteren op basis van het “no cure, no pay” principe. Alleen als er daadwerkelijk een product verkocht wordt, betaald de webwinkel een kleine vergoeding. Speciale software traceert van welke website de bezoeker komt en slaat deze informatie op.

Binnen affiliate marketing worden verschillende beloningsstructuren gehanteerd. De meest vookomende zijn Pay Per Lead (PPL) en Pay Per Sale (PPS). Andere structuren zijn Pay Per View (PPV) en Pay Per Click (PPC). Er zijn in Nederland heel wat affiliate netwerken actief. Deze netwerken brengen de affiliates en de adverteerders bij elkaar. De meeste hebben een gevarieerd aanbod van adverteerders.

Een succesvolle affiliate website

Succesvolle affiliate websites trekken heel veel bezoekers en zijn geoptimaliseerd om te verkopen. Goede affiliate websites hebben een doorklik percentage van minimaal 25%. Dat wil zeggen dat er bij vier vertoningen van de affilate er één keer op geklikt wordt. Als vervolgens de conversie op 5% ligt mag u daar erg tevreden over zijn. Dit kan worden gehaald door de volgende acties te ondernemen:

  • Zorgen voor unieke content
    Goede en unieke content zorg voor hogere rankings in de zoekmachines.
  • Zoekmachine optimalisatie
    D.m.v. zoekmachine optimalisatie komt uw website hoger in de zoekresultaten, en u zult zo meer kliks genereren.
  • Adverteren op andere (goedkopere) websites
    Door bijvoorbeeld de affiliate in het adwords netwerk van Google te plaatsen kunt u meer bezoekers trekken. De conversie ligt vaak ook nog eens hoger.

Affiliates of gewone advertenties?

Advertenties werken meestal volgens het PPC model. U krijgt een paar cent of maximaal een euro voor elke klik op een advertentie. U hoeft er weinig voor te doen, en bij elke klik genereert u ook daadwerkelijk inkomsten. Bij affiliates kan dit bedrag veel hoger liggen. Stel u verkoopt een reis ter waarde van €500,- en de commissie van deze affiliate is 10%, dit betekent dat u €50,- heeft verdient. Voor reizen en vakanties werken affiliates vaak erg goed. In andere branches ligt de commissie soms erg laag, rond de 1 of 2% en een conversie van 0,2%. Reken maar uit, zo zult u nooit snel rijk worden.

Affiliate marketing is een groeimark, de concurrentie wordt steeds heviger. In sommige branches zijn er wel honderden websites die allemaal geld proberen te verdienen door middel van affiliates. Veel voorkomende affiliate websites bieden content aan over hypotheken, leningen, hotels, casino’s etc, u komt ze vast vaak tegen op het web. Door deze groei van deze websites kunnen de commissies dalen. Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat u niet afhankelijk bent van een leverancier.

Als u serieus aan de slag wilt met affilate marketing is er veel geld mee te verdienen. Wilt u minder actief met uw website bezig zijn, maar toch een zakcentje bij verdienen dan raden we u aan om op de advertenties te richten. Pronamic kan u met beide vormen helpen. Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?