Menu

Panoramio

Jelke 21 mei 2008

Koppel je eigen foto’s aan een locatie op Google maps.

Panoramio is een applicatie waar gebruikers de mogelijkheid wordt gegeven om kosteloos foto’s aan een locatie te koppelen binnen Google Maps. Bezoekers zijn dan in staat om tijdens het zoeken naar een locatie ook foto´s van de betreffende locatie te zien. Per gezochte locatie geeft Google een aantal foto´s weer die betrekking hebben op de betreffende locatie.

Gebruikers van Google Earth zullen niet echt verrast zijn want binnen deze applicatie was het al enige tijd mogelijk om foto´s per locatie te zien. Maar Google is druk bezig met het verbeteren en toepassen van de software binnen Google Maps (de online versie van Google Earth).

Eerst was Panoramio nog een initiatief van een aantal ontwikkelaars maar sinds mei 2007 heeft Google de applicatie gekocht en verder ontwikkeld. Sinds deze overname is het mogelijk om bij een zoekopdracht binnen Google Maps foto´s terug te vinden die op de betreffende locatie van toepassing zijn. Uiteraard moeten de foto´s wel aan enkele eisen voldoen om opgenomen te worden in de zoekresultaten binnen Google Maps. Zo moeten mensen of auto’s niet het hoofdonderwerp zijn, heeft ook het uploaden van een close-up weinig zin en moeten de foto´s uiteraard buitenshuis genomen zijn. Kwalitatief worden er geen hoge eisen gesteld, de foto´s uit een standaard digitale camera zijn goed genoeg.

Bent u ook benieuwd of Panoramio in samenwerking met Google Maps een leuke toevoeging voor uw bedrijf kan zijn neem dan vrijblijvend contact op met Pronamic. Wij zullen dan samen met u overleggen wat uw mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie: Panoramio.com

Altijd op de hoogte blijven?