Menu

The Next Web Conference

Jelke 22 april 2008

The Next Web Conference is een jaarlijks internationaal terugkerend congres waar alle ontwikkelingen en visies over de toekomst van het web onder de loep worden genomen. Alle vooraanstaande organisaties en belanghebbenden zijn aanwezig om zijn of haar product/idee te presenteren aan het grote publiek. Hiernaast worden er lezingen gehouden en ondertussen kunnen bezoekers naar hartelust netwerken. Het centrale doel en thema van het congres is innovatie.

Congres

Begin april speelde The Next Web Conference zich af in Amsterdam, ook dit jaar waren er weer veel internationale bedrijven aanwezig. 24 bedrijven presenteerden hun idee of concept en gooiden het voor de leeuwen. Een aantal presentaties waren in handen van Soocial, Wakoopa en Twingly, ieder met een eigen idee wat ze zo goed mogelijk op de markt wilden plaatsen.

Soocial

Soocial is een applicatie waarmee je in staat bent om je adresboek te synchroniseren met willekeurige apparaten of applicaties. Zo raak je nooit je lijst met contactgegevens kwijt en is het op veel verschillende media beschikbaar. Applicaties waar je momenteel je adresboek mee kunt synchroniseren zijn onder andere: over verschillende computers, je mobiele telefoon, Gmail. Soocial

Wakoopa

Een applicatie die de processen en applicaties registreert waar je mee werkt op je computer. Deze lijst met software en programma’s wordt dan weer online gepresenteerd aan overige gebruikers van Wakoopa. Zo zijn deze in staat om te zien hoe jij werkt en van welke programma’s jij gebruik maakt. Wakoopa

Twingly

Twingly is een initiatief waar de bezoeker nieuwsberichten kan delen met andere bezoekers. Het idee is om de beste/interessante blogs van andere websites samen te voegen tot een grote nieuwsblog, gegenereerd door de gebruikers van Twingly zelf. Twingly

The Next Web Awards

Ieder jaar weer worden The Next Web Awards uitgereikt. De prijzen zijn verdeeld over verschillende categorieen namelijk;

  • Entertainment winnaar: Last.fm
  • European Company winnaar: Hyves
  • Social winnaar: StudiVZ
  • Webceleb winnaar: Loic le Meur
  • Weblog winnaar: Dutchcowboys
  • Rookie of the year winnaar: Glubble
  • On Stage start-up winnaar: Wakoopa

Voor meer informatie:The Next Web Conference 2008

Heeft u een innovatief idee voor het web maar heeft u niet genoeg kennis of expertise in huis? Pronamic is altijd bereidt om met u mee te denken of vrijblijvend advies te geven.

Altijd op de hoogte blijven?