Menu

Workshop ‘Hoog bij Google’

Remco 10 maart 2008

In de afgelopen 3 jaren is het begrip zoekmachines optimalisatie erg populair geworden. Er zijn talloze internet bedrijven die hun diensten hebben uitgebreid met zoekmachine optimalisatie. Er zijn zelfs bedrijven opgericht die zich alleen maar bezig houden met zoekmachine optimalisatie. Dat is ook niet zo gek, want voor steeds meer organisatie en bedrijven wordt het belangrijk om met bepaalde zoekwoorden een top 3 positie in de zoekresultaten van Google te krijgen.

Pronamic heeft zich afgelopen jaren ook actief bezig gehouden met zoekmachine optimalisatie. Tijdens verschillende evenementen hebben wij u daar al op geattendeerd. Maar ook in verscheidene nieuwsberichten op deze website heeft u kunnen lezen over zoekmachine optimalisatie.

Artikelen over zoekmachine optimalisatie

Met behulp van de kennis die staat beschreven in bovenstaande artikelen willen we u laten zien hoe u hoog kunt komen met bepaalde zoekwoorden combinaties. Als voorbeeld zullen wij proberen om met de woorden combinaties ‘webdesign friesland’ en ‘website friesland’ een top 3 positie te verkrijgen bij Google. U kunt zelf met uw eigen website en andere zoekwoorden combinaties mee doen aan deze workshop.

Stap 1 – twee zoekwoorden combinaties kiezen

Het kiezen van zoekwoorden is een belangrijke stap. Wanneer u de juiste zoekwoorden kiest kunt u met relatief lage inspanningen top 3 posities behalen. U moet er voor zorgen dat u niet te algemene, maar ook niet te specifieke, woordencombinaties bedenkt. Hoe algemener de zoekwoorden hoe moeilijker het zal zijn om een hoge positie te krijgen. Hoe specifiker de zoekwoorden hoe minder mensen er naar opzoek zullen zijn.

Ons advies is om combinaties van 2 à 3 woorden te nemen. Als u immers naar iets op zoek gaat op internet zult u ook 2 à 3 zoekwoorden gebruiken. Hoe specifieker u de zoekopdracht specificeert hoe sneller u hetegene wat u zoekt zal vinden. Als uw website, bedrijf en/of organisatie aan een bepaalde regio is verbonden is het vaak verstanding om deze op te nemen in de woorden combinatie.

Zodra u 2 woorden combinaties hebt bedacht kunt u deze eens gaan invoeren bij de zoekmachine Google. Rechtsboven in de website van Google kunt u zien hoeveel resultaten er gevonden zijn. U kunt er van uitgaan dat hoe lager de resultaten zijn hoe eenvoudiger het is om een top 3 positie te verkrijgen.

 

De zoekwoorden waar wij mee aan de slag gaan geven de volgende resultaten:

  • circa 741.000 voor webdesign friesland
  • circa 2.030.000 voor website friesland

Dit zijn relatief veel resultaten. We willen u dan ook adviseren om 2 zoekwoorden combinaties te zoeken waarbij het aantal resultaten onder de 500.000 zit.

Zodra u 2 geschikte zoekwoorden combinaties heeft gevonden kunt u controleren wat uw huidige positie is. Met behulp van de webscan van Pronamic kunt u uw huidige positie achterhalen. De Pronamic website komt met de zoekwoorden combinaties op de volgende posities:

  • webdesign friesland – 17e
  • website frieslandniet bij de eerste 200

We zullen komende maanden proberen om dit te verbeteren naar top 3 posities. Wat de volgende stap is van deze workshop kunt u volgende week lezen. Mocht u professionele hulp nodig hebben bij het bepalen van geschikte zoekwoorden combinaties dan horen wij dat graag. U kunt contact met ons opnemen via ons e-mailformulier of telefonisch op 0516 481 200.

Altijd op de hoogte blijven?