Menu

Website voor starters

Jan Lammert 28 maart 2008

Pronamic maakt regelmatig een website of huisstijl voor startende ondernemers. Te denken valt aan bijvoorbeeld de website voor Minicamping de Hynsteblom of de huisstijl + website voor Friese Kleintjes. Pronamic werkt graag samen met starters. Onze ervaring is dat starters vaak verfrissend kijken naar bepaalde communicatie vraagstukken en hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Startende ondernemers stellen vaak andere eisen aan het eindresultaat. De factor prijs is bijvoorbeeld vaak belangrijker. Een wat langer bestaand bedrijf met wat meer reserves is sneller geneigd om te kijken naar wat een website kan opleveren. Dat een starter meer kijkt naar het kostenaspect is logisch. Het geld moet meestal nog worden verdiend en het geld kan maar één keer worden uitgegeven. Toch ziet Pronamic met name op het gebied van websites dat goedkoop vaak leidt tot duurkoop. Daarom in dit artikel een aantal tips waar een goede website aan moet voldoen en waarom.

Wat is een goede website?

Heeft u niet veel verstand van websites maar wilt u als starter toch een goede website tegen een zo scherp mogelijk tarief? Hierbij een aantal tips hoe u er van te voren achter kunt komen of u een goede website krijgt en geen kat in de zak koopt:

  • Vraag of uw toekomstige website goed wordt weergegeven in de meest voorkomende browsers.
  • Controleer of uw website ook beschikt over een contactformulier. Wanneer een website beschikt over een contactfomulier met een aantal invulvelden zullen bezoekers sneller contact met u opnemen.
  • Informeer van te voren of er ook plaats is voor correcties. Bij de meeste bureaus is er ruimte voor minimaal 2 correctierondes die niet leiden tot meerkosten.
  • Het ontwikkelen mag misschien goedkoop lijken, soms kunnen de jaarlijkse kosten dan behoorlijk zijn. Wanneer de jaarlijkse kosten (inclusief hosting) meer dan 30% van het ontwikkelingsbedrag zijn dan is het goed om uitleg te gaan vragen.
  • Bekijk het portfolio en bel naar referenties. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch geeft het portfolio en bijbehorende referenties een behoorlijke indicatie. Vooral het bellen naar referenties is belangrijk. Vraag dan ook of de service voldoende is en of ze adequaat problemen oplossen.
  • Vraag van tevoren om een duidelijke planning.
  • Eis dat uw website voldoet aan de W3C standaarden. Deze standaarden zijn eenvoudig te controleren via de website www.w3c.org en garanderen u een technisch goede website.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben of bent u starter? Pronamic komt graag met u in contact.

Altijd op de hoogte blijven?