Menu

Presidentskandidaten VS goed op de hoogte van webstandaarden

Leo 17 januari 2008

De voorverkiezingen van de VS zijn in volle gang en wordt met grote belangstelling gevolgd door de hele wereld. Na 8 jaar Bush, steunt nog maar 31 procent van de Amerikanen, zijn beleid. Het overgrote deel is hem zat en wil een nieuwe president, met een geheel ander beleid. Tevens is de grote belangstelling voor de verkiezingen te danken aan Hillary Clinton, de eerste vrouwlijke kandidaat en Barack Obama, de eerste donkere kandidaat. Deze twee kandidaten zijn beide favoriet om presidentskandidaat te worden voor de Democraten. Waar John McCain en Mitt Romney die rol vervullen voor de Republikeinen. Maar wat voor rol speel het internet, bij deze verkiezingen voor deze kandidaten.

Hillary Clinton begon al ruime tijd geleden, met haar campagne. Zo heeft ze sinds juli 2006 een eigen Youtube kanaal. Via Youtube bereikt ze een enorme hoeveeheid mensen met haar boodschap. Deze video’s plaatst zij ook op haar eigen website. Haar grootste concurrent Barack Obama, heeft voor een ander platform gekozen, namelijk Brightcove.com. Een kleiner platform dan Youtube, maar het platform is beter geintegreerd op de Barack Obama website.

Webstandaarden

Een eigen website is van groot belang voor elke presidentskandidaat. Hier kunnen zij hun visie en missie volledig kwijt. Waar men bij speeches de luisteraars kan verwijzen naar hun website. Om iedereen zo goed mogelijk te informeren en te bereiken is het van belang dat de website goed te bekijken is in zo veel mogelijk browsers.

Pronamic is er van overtuigt dat webstandaarden opgesteld door het W3C, de toekomst zijn voor het internet. De ontwikkelaars van Firefox (Mozilla) en Internet Explorer (Microsoft) houden steeds meer rekening met de webstandaarden, waardoor websites steeds beter worden weergeven.

Ook de presidentskandidaten houden over het algemeen rekening met webstandaarden. Van de vier boven genoemde kandidaten, zijn van de bijbehorende websites 3 websites opgemaakt met behulp van webstandaarden. De websites van Clinton, Obama en Romney houden zich over het algemeen goed aan de standaarden. Een simpele check in de HTML validator van het W3C geeft nog wel een aantal fouten. Echter de gegeven fouten, zijn kleine foutjes, die geen directe gevolgen heeft voor de weergave van de website. De website van McCain houdt echter helemaal geen rekening met de webstandaarden en de HTML check van de W3C geeft dan ook de grootste fouten bij deze website.

Als we alleen kijken naar de website die het beste is opgebouwd volgende de W3C standaarden dan zou Hillary Clinton, met grote voorsprong, de nieuwe president worden, met 22 fouten. Tegen respectievelijk 76, 129 en 186 fouten.

Advies

Pronamic spreekt niet een eigen voorkeur uit voor een nieuwe president, maar houdt deze verkiezingen wel goed in de gaten. Wij houden ons bij het werk waar we goed in zijn, namelijk het ontwikkelen van mediauitingen en websites. Bekijk onze portfolio, om een goed beeld te krijgen van onze kunsten. Wilt u informatie of advies over het ontwikkelen van een website of een andere mediauiting, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

P.S. Wilt u weten welke kandidaat, volgens u president van de VS moet worden? Bezoek dan de Stemwijzer voor de VS.

Altijd op de hoogte blijven?