Menu

Zoekmachine optimalisatie is keuzes maken voor ondernemers

Jan Lammert 2 december 2007

Zoekmachine optimalisatie wordt de laatste tijd steeds belangrijker bij het ontwikkelen van een website. Bij het gebruikelijke gesprek die Pronamic voert, alvorens er een offerte wordt gemaakt, komt de zogenoemde SEO steeds vaker ter sprake. Wat zijn voor u de belangrijke factoren, om de juiste keuze te maken voor een geschikte partner in zoekmachine optimalisatie? In dit artikel een aantal factoren op rij.

Tips geven

Kijk eerst eens om u heen op  internet, voor u contact opneemt met een internetbedrijf. Bedrijven die zich bezig houden met zoekmachine optimalisatie, doen op hun website wel een aantal tips uit de doeken. Als het goed is beschrijven zij op hun website duidelijk wat zij onder zoekmachine optimalisatie verstaan. Zo’n beschrijving kan u vaak al helpen, bij het beoordelen van de SEO-activiteiten van dat bedrijf.

Referenties

Alles en iedereen beleefd natuurlijk zijn eerste keer. Zo krijgt een bedrijf ooit ook z’n eerste SEO-opdracht. Als u zo’n bedrijf wilt helpen om kennis en ervaring op te doen in zoekmachine optimalisatie, is dit zeer te waarderen. Normaal gesproken gaat u waarschijnlijk in zee met een bedrijf die over voldoende expertise beschikt betreffende SEO. Bedrijven die over deze expertise beschikken, kunnen dit aantonen aan de hand van referenties. Dit kunnen zij op hun website hebben staan, of u kunt vaak vrijblijvend (telefonisch) contact met hen opnemen.

Technische vragen

U kunt, na wat onderzoek, toch een gespek aan gaan met een bedrijf. U kunt dan écht kennis maken met het bedrijf, zodat u weet met wie u te maken hebt. Tevens kunt de persoon waar u mee praat stevig aan de tand voelen over SEO. Zo kunt u hem vragen hoe je technische wijzigingen kunt doorvoeren aan een website, waardoor de website snel beter scoort bij o.a. Google.

Conclusie

Er zullen ongetwijfeld nog meer factoren zijn om een juiste keuze te kunnen maken. Echter bovenstaande factoren kunnen u zeker helpen om een juiste keuze te maken voor een partner. Deze factoren kunnen u behoeden voor verkeerde keuzes en dus geldverspilling. Hou dus minimaal rekenig met deze factoren en maak dan uw keuze.

Contact

Wilt u meer weten over zoekmachine optimalisatie (seo) in het algemeen. Wilt u ons technische vragen stellen of wilt u weten welke referenties Pronamic heeft op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Neem dan contact met ons op of bel ons op: 0516 481 200.

Altijd op de hoogte blijven?