Menu

Wervingscampagnes gaan steeds verder

Jelke 25 november 2007

Het werven van klanten en het verwezenlijken van een in het oog springende wervingscampagne kan de laatste tijd niet gek genoeg. Het is vooral moeilijk om de jong volwassenen/studenten als doelgroep te trekken. Zo´n campagne moet tot in de puntjes zijn voorbereid en moet zeker een grote “eyecatcher” zijn.

Een goed voorbeeld van zo´n soort ludieke actie zijn de Youtube filmpjes van “hacker” Max. Hier speelt Max de hoofdrol in en haalt hij met behulp van verschillende informaticatechnieken grappen uit. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Autocue van EditieNL veranderen, dienstregeling van de NS wijzigen en een brug openen met een PDA. De filmpjes zijn inmiddels al om en nabij de miljoen keer bekeken.

Na enige tijd bleek het bovenstaande voorbeeld een initiatief te zijn van Info Support. Ze proberen met deze actie afstudeerders en nieuwe krachten te winnen voor hun organisatie. Ook was er de wens om meer naamsbekendheid te krijgen, dit omdat ze een relatief kleine onderneming zijn. De campagne is tot nu toe een aardig succes alleen het bezoekersaantal van hun website is sinds de campagne al verdubbeld.

Bekijk de korte video´s

Heeft u wensen voor uw onderneming?

Heeft u ook specifieke doelen voor uw website of onderneming? Pronamic is natuurlijk bereid om met u om tafel te gaan. Door middel van een brainstormsessie zullen we op een ludieke actie komen die perfect bij uw doelstellingen past. Door het jonge maar ervaren team van Pronamic kunt u er vanuit gaan dat uw boodschap als een bom zal inslaan.

Enkele tips die we u alvast kunnen geven zijn:

  • Zorg ervoor dat uw boodschap zich verspreidt op de plaatsen waar de doelgroep zich het meest bevindt. Bij de jongere doelgroep valt te denken aan de sociale media´s zoals: Hyves, Youtube, Facebook enz.
  • Stel uw wensen en verlangens/doelstellingen voor het starten van de campagne nauwkeurig op. Hierdoor kunt u later zien of de campagne aan uw eisen heeft voldaan.
  • Hoe formuleren we uw boodschap en hoe zorgen we ervoor dat deze zo effectief mogelijk aanslaat bij de beoogde doelgroep.

Wanneer u na het lezen van dit nieuwsbericht nieuwsgierig bent geworden dan kunt u contact opnemen met Pronamic. Wij helpen u dan graag persoonlijk verder!

Altijd op de hoogte blijven?