Menu

Mozilla Firefox werkt aan nieuwe mobiele browser

Jelke 15 oktober 2007

Mozilla Firefox is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe browser voor het mobiele internetverkeer. Verschillende bronnen publiceren dit op hun blog/website. Om dit te realiseren heeft Mozilla Firefox verschillende deskundigen aangenomen om dit te bewerkstelligen.

De mobiele browser zal niet voor 2008 gelanceerd worden. Dit omdat ze nu nog bezig zijn met het ontwikkelen van de software. Mozilla Firefox gaat hiermee de concurrentie aan met de overige ontwikkelaars van mobiele browsers. Dit zijn onder andere Microsoft en Opera evenals Apple die sinds de introductie van de iPhone druk doende is met het verder ontwikkelen van hun mobiele platform Safari.

Waarom nu?

Na al de ervaring die is opgedaan met de huidige PC browser zegt Mozilla Firefox dat ze genoeg ervaring en kennis in huis hebben om de perfecte mobiele browser te ontwikkelen. Er is nog geen dominante speler die deze markt beheerst. De beste browsers van nu moeten nog toegeven op onderdelen als functionering, ervaring en toegankelijkheid. Volgens Mozilla Firefox is er nog genoeg ruimte voor innovatie en een nieuwe beleving op het gebied van mobiel surfen op het internet

Enkele functionaliteiten

Het is de bedoeling dat de verschillende extensies die Mozilla Firefox nu gebruikt ook toegankelijk te maken voor de mobiele browser. Hierdoor is de geschiedenis en favorieten van je eigen PC ook te synchroniseren met je mobiele browser, wat erg tijdbesparend is.

Om de prestaties van de nieuwe mobiele browser te garanderen wil Mozilla Firefox een nieuwe chip introduceren die momenteel 8 keer sneller is dan de iPhone. Deze chip combineert het grafische gedeelte en de centrale verwerkingstijd voor een maximale gebruikerservaring.

Wij houden u op de hoogte.

Gerelateerd nieuws:
Heeft u uw website wel eens bekeken op een mobiele telefoon?
Internet op de mobiele telefoon

Bron:
Mobiele versie van Firefox in de maak
Mozilla and Mobile

Altijd op de hoogte blijven?