Menu

Kansen op het platteland van Friesland

Remco 29 oktober 2007

Friesland staat bekend om haar prachtige landschap, de taal, de koeien en de klompen. De Friezen zelf staan bekend als nuchtere, maar ook zakelijke mensen. De zakelijke kant van de Friezen is ook steeds beter terug te vinden op het internet. Zo bleek vorige maand dat het aantal webdesign bedrijven in Friesland sinds 2005 met 33% is gestegen. Daarnaast blijkt het aantal webwinkels afgelopen jaar te zijn verdubbeld.

Volgens onderzoeker Jesse Weltevreden, zal de handel via webwinkels de komende jaren sterk groeien. Nu al wordt er in ons land voor 2,8 miljard euro per jaar via internet verkocht. Ondertussen heeft 90% van de Nederlanders internet en koopt ongeveer de helft al ‘online’. De verwachting is dat de rest snel zal volgen, met name doordat het betalen via websites steeds veiliger en eenvoudiger wordt.

Documentaire Omroep Friesland: “Het nieuwe winkelen”

Voornamelijk op het platteland van Friesland liggen kansen, want op internet liggen alle winkels dichtbij. Dit was voor Omrop Fryslân aanleiding om een documentaire te maken over het webwinkelen in Friesland. In deze documentaire worden een aantal Friese webwinkeliers gevolgd bij hun activiteiten met betrekking tot het opzetten en verder ontwikkelen van hun webwinkel.

Deze documentaire is op zondag 21 oktober uitgezonden op Nederland 2 en Omrop Fryslân. Mocht u de documentaire nog niet hebben gezien dan kunt u deze via uitzendinggemist.nl alsnog zien.

Heeft u naar aanleiding van de documentaire vragen of bent u geïnteresseerd in een gesprek met één van onze medewerkers, stuurt u dan gerust een e-mail of bel ons direct op 0516 481200.

Gerelateerd nieuws

Altijd op de hoogte blijven?