Menu

Willedei Wynjewâld: Sin en wille kinne folle tille!

Remco 2 september 2007

Op de eerste zaterdag van september wordt in Wijnjewoude altijd de ‘Willedei Wynjewâld’ georganiseerd. Op deze dag, georganiseerd door de ondernemersvereniging, zijn tal van activiteiten. Shows, verschillende artiesten, bedrijven en verenigingen zijn aanwezig om er een feestelijke en gezellige dag van te maken. Gedurende deze dag zijn er op verschillende plaatsen bands en artiesten die voor gezelligheid en sfeer zorgen.

Ook dit jaar waren er weer een aantal bekende namen die voor de muziek zorgden met als slotact en publiekstrekker Gurbe Douwstra.

Pronamic was natuurlijk aanwezig om aan de sfeer en gezelligheid bij te dragen. De slogan ‘Sin en wille kinne folle tille’ in combinatie met het raden van het gewicht van een reuzenpompoen was een goede aandachtstrekker. Ongeveer 150 mensen hebben de pompoen even van de tafel gelicht en een schatting gemaakt. De meningen waren verdeeld, en de pompoen leidde soms tot hevige, interessante en vermakelijke discussies. Voor Pronamic dus een geslaagde dag!

Na de pompoen te hebben gewogen kwamen we erachter dat de pompoen 20,2 Kilo weegt.

De winnaars van de oranjekoek zijn geworden:

  • G. Boonstra, Merkebuorren 7
  • A. Meinsma, Duerswald 8
  • A. Cornelissen, Te Nijenhuiswei 1

Een korte foto-impressie van de dag:

De eerste bezoekers deden een gokje.

Al snel kregen men door dat hier wat te winnen was.

Ook de spekjes vonden gretig aftrek.

Niet alleen werd er gewogen maar was er ook tijd voor een praatje.

Op het einde was het dringen geblazen.

Altijd op de hoogte blijven?