Menu

Web 2.0 foto bewerking

Leo 9 september 2007

De term Web 2.0 wordt steeds meer een begrip op internet. Wikipedia beschrijft de benaming als volgt:

De term Web 2.0 verwijst naar wat sommigen zien als de tweede fase in de ontwikkeling van het World Wide Web. Het gaat over de verandering van een verzameling websites naar een volledig platform voor interactieve webapplicaties voor eindgebruikers op het World Wide Web. Volgens sommigen zullen deze uiteindelijk losstaande lokaal geïnstalleerde software overbodig maken.

Steeds meer websites maken gebruik van technieken om deze interactief te maken. De inhoud van websites komt dichter bij de gebruiker te staan. Wanneer een gebruiker een bepaalde handeling uitvoert, kan de website hier op reageren. Bekende voorbeelden van Web 2.0 websites zijn bijvoorbeeld: Hyves, Gmail, Twitter en NuFoto.

Picnik

Ook foto’s online beheren en bewerken is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Te denken aan Flickr en Google’s Picasa. Echter foto’s online bewerken is niet of nauwelijks mogelijk bij deze webapplicaties. Dit gat wordt opgevuld door de website Picnik.com. Deze website maakt het mogelijk om foto’s op een makkelijke en gebruiksvriendelijke manier te bewerken. Rode ogen verhelpen, kleurcorrecties, foto’s vergroten/verkleinen, zijn maar enkele opties die mogelijk zijn.

Neem zelf een kijkje en probeer het zelf eens op picnik.com.

Adobe Photoshop Express

Adobe wil ook een graantje meepikken in de Web 2.0 hype. Zij lieten onlangs op het Photoshop World evenement een glimp zien van de web versie van Adobe Photoshop. De online versie is niet bedoeld om het paradepaardje van Adobe te vervangen, maar als een nieuw lid van de familie, aldus Adobe.

Wanneer Photoshop Express feitelijk op het internet verschijnt is nog niet helemaal duidelijk. Het blijft dus nog even afwachten.

Web 2.0 en Pronamic

De naam Pronamic is een verbastering van ‘pro animae’ wat in het Latijns ‘tot verkwikking’ betekent. Om verkwikkend te zijn, moet je natuurlijk op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Wij zijn dus ook helemaal op de hoogte van de mogelijkheden die Web 2.0 het internet biedt. Wilt u meer weten over Pronamic of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel ons op 0516 481 200.

Altijd op de hoogte blijven?