Menu

Zelf de kwaliteit van uw website testen?

Martijn 16 juli 2007

Het ontwikkelen van een goede website is een bezigheid die niet meer door de buurjongen kan worden gedaan. Er zijn zoveel factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Het is vrijwel onmogelijk om van al deze factoren op de hoogte te zijn als webdesign niet je dagelijkse werk is.

Zelfs veel webdesignbedrijven in Friesland hebben moeite om op de hoogte te blijven van al deze factoren. Er zijn wekelijks nieuwe ontwikkelingen binnen het webdesigngebied, hierdoor is het lastig om up-to-date te blijven.

Daarom is het soms goed dat u als klant van een webdesignbedrijf zelf uw website onder de loep neemt. Pronamic heeft voor u een aantal handige ’tools’ bij elkaar gezet waarmee u zelf de kwaliteit van uw website kunt controleren.

 • Code controleren op kwaliteit

  Deze tool controleert of de HTML-codes waarmee u website is gestructureerd wel voldoen aan de W3C-standaarden.

 • Toets van de overheid

  Via deze tool kunt u controleren of uw website voldoet aan een aantal van de webrichtlijnen opgesteld door het W3C en onze overheid.

 • Snoop

  Waarschijnlijk gebruikt u voor het bekijken van websites Internet Explorer. Niet iedereen maakt gebruik van deze browser. Er zijn nog aantal andere populaire browsers, waaronder Firefox, Opera en Safari. Via Snoop kunt u zien hoe website werkt in een browser met minder functies. Het is belangrijk dat uw website ook goed is te raadplegen in een browser met minder functies.

 • Lynx viewer

  Lynx is een zogenaamde tekstbrowser. Dat betekend dat deze browser geen afbeeldingen kan weergeven. Als uw website goed is opgebouwd zou u uw website ook via Lynx moeten kunnen raadplegen.

Mocht u naar aanleiding van deze tools nog vragen hebben dan horen wij die graag. U kunt onze contactgegevens vinden op onze contactpagina.

Altijd op de hoogte blijven?