Menu

Wat is Google Adsense?

Remco 1 juni 2007

Adsense is een dienst van Google waarmee u met uw website geld kunt verdienen. Het komt er op neer dat er advertenties uit de adwords database op uw website geplaatst worden. Adverteren op een eigen website om een paar euro’s bij te verdienen is opzich niets nieuws. Dit bestaat al zolang het commerciële internet bestaat. Als u een goedlopende website heeft waar per dag een redelijk aantal bezoekers komen is het voor bedrijven al gauw rendabel een banner op uw website te plaatsten. U zou dan per klik een bepaald bedrag krijgen. Het grootste probleem was vaak om bedrijven te vinden die op uw website wilden adverteren en ook nog eens over hetzelfde onderwerp als uw website gaat.

Google zag dit probleem ook en hebben daarom Google Adsense geïntroduceerd. Iedereen met een eigen website kan zich bij deze dienst aanmelden. Na de aanmelding wordt een code aangeboden die u op uw website kunt plaatsen. Deze code zorgt ervoor dat er een blok advertenties op uw website geplaatst worden. Het grote voordeel van dit systeem is dat u niet zelf op zoek hoeft te gaan naar adverteerders. Bovendien zorgt Google er ook voor dat de advertenties aansluiten op de inhoud van uw website. U kunt het uiterlijk van de advertenties aanpassen en kiezen uit een groot aantal advertentieformaten en kleuren.

Hoe wordt u betaald?

Iedere keer als een bezoeker op een advertentie klikt krijgt u een bepaald bedrag. Dit bedrag kan per advertentie variëren. Op uw account kunt u bijhouden hoe vaak er op een advertentie is geklikt en hoeveel dit heeft opgeleverd. Als u in totaal 100 dollar op uw account heeft staan wordt het bedrag uitgekeerd.

Bent u benieuwd of Adsense interessant is voor u, of wilt u er meer over weten, aarzel dan niet en neem snel contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?