Menu

SEO checklist, deel 3

Remco 20 april 2007

Dit is het derde en tegelijkertijd het laatste deel van de SEO checklist. In dit deel wil ik onder andere ingaan op de dingen die u beslist niet moet doen als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Er zijn namelijk manieren om kunstmatig de positie van uw website in zoekmachines te beïnvloeden. Deze Google trucs en marketingtechnieken zijn echter ten strengste af te raden, u loopt namelijk het risico helemaal niet meer gevonden te worden. Natuurlijk worden er ook nog een aantal andere tips gegeven.

 1. Gebruik “natuurlijke” SEO methoden

  Haal het niet in uw hoofd om trucs en technieken te gebruiken die niet worden toegestaan door de zoekmachines. Er bestaat een grote kans dat uw website gebanned wordt uit de zoekresultaten.

 2. Vermijd cloaking

  Vrij vertaald uit het Engels betekent “cloaking” verborgen. Cloaking is een kunstmatige techniek waarbij bepaalde content alleen zichtbaar is voor zoekmachines en niet voor de bezoekers van de website. Deze vorm van misleiding wordt door zoekmachines makkelijk herkend en beslist niet op prijs gesteld.

 3. Vermijd het volproppen van keywords in bijvoorbeeld het <alt> attribuut

  Het <alt> attribuut zou alleen gebruikt moeten worden als alternatieve tekst voor een afbeelding.

 4. Vermijd over-submitting

  Controleer of uw website al is aangemeld voordat u uw website ergens wil aanmelden. Wanneer u uw website vaker bij een dezelfde website probeert aan te melden loopt u het risico verwijderd te worden.

 5. Zorg dat uw belangrijkste sleutelwoorden zich in elke beschrijving bevinden

  Sleutelwoorden zijn belangrijk, teveel sleutelwoorden in beschrijvingen worden echter niet op prijs gesteld.

 6. Zorg voor content waar andere sites naar toe willen linken

  Als u kwalitatieve content op uw website publiceert zullen andere websites hier naar toe willen linken, soms zonder dat u er naar vraagt.

 7. Meld uw website aan bij verschillende directories

  Een directory is als het ware een website met allerlei links naar andere websites. Het aanmelden bij de grotere directories is zeker aan te raden. Zoekmachines zullen hierdoor uw website beter en sneller vinden.

 8. Controleer regelmatig hoe vaak er naar uw website gelinkt wordt

  Veel websites zullen een link naar uw website plaatsen zonder u daarover te informeren. Door middel van bepaalde trucjes kunt u achterhalen hoe vaak er naar uw website gelinkt wordt. Deze informatie kan u helpen doeltreffend uw linkcampagne te volgen.

 9. Vermijd het aanbrengen van wijzigingen aan uw SEO strategieën in de eerste drie maanden

  Het vergt tijd voordat uw website in de resultaten van de zoekmachines komen. Het kan soms wel drie maanden duren, vooral wanneer u een nieuwe website hebt.

 10. Overweeg het om een statistieken programma te gebruiken

  Met een statistieken programma kunt u analyseren met welke zoekwoorden de bezoekers op uw website komen. U kunt tevens achterhalen waar deze bezoekers vandaan komen en wat de uitstappunten zijn.

In deze drie delen hebben we zo’n dertig tips behandeld. Er zijn echter nog honderden punten waarmee rekening gehouden moet worden als we het over zoekmachine optimalisatie hebben. Heeft u vragen of bent u benieuwd wat SEO voor u kan betekenen aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?