Menu

Verkoop meer in uw webwinkel

Jan Lammert 11 maart 2007

Als u op internet uw spullen wilt verkopen, moet u er voor zorgen dat u uzelf niet limiteert tot ‘Internet’ producten die gemakkelijk zijn in te kopen en te verkopen. Behandel uw winkel als een echt bedrijf en zoek naar producten zoals ‘normale’ verkopers dat ook doen. Met een beetje geluk vindt u producten die niemand online aanbiedt. Zo kunt u een exclusief verkooppunt worden, wat u kan onderscheiden van de rest. Belangrijk is om gebruik te maken van distributeurs waardoor het makkelijker wordt om exclusieve producten te vinden die u kunt aanbieden in uw webwinkel.

Drie handige manieren zijn:

  • Handelsbladen
  • Beurzen
  • Handelsverenigingen

Bijna elke industrie heeft wel een blad gericht op retailers en andere industriële insiders. Ze staan boordevol verkooptips, trends, bedrijfsprofielen en advertenties. In deze bladen staan ook vaak lijsten met leveranciers die producten leveren. Het is tevens een informatiebron over industriële evenementen die gaan plaatsvinden.

Beurzen zijn een ideale manier om veel leveranciers op één dag te ontmoeten, om de nieuwste producten als eerste te zien en om ter plaatse deals te sluiten. Beurzen zijn ook een goede manier om te netwerken en kennis te maken met mensen uit uw werkveld.

Bijna elke handelsvereniging heeft wel een lijst met leden die beschikbaar is tegen een kleine vergoeding. Sommige verenigingen zullen u soms gratis informatie en advies geven. Het bestuur van zulke verenigingen kent zijn mannetjes, de evenementen en ze kunnen u vertellen waar u om moet denken bij de desbetreffende betreffende doelgroepen.

Beschikt u nog niet over webshop? Neem dan contact op met Pronamic. Wij maken een op maat gemaakte webshop die voldoet aan al uw verkoopwensen.

Altijd op de hoogte blijven?