Menu

Handige programma’s

Remco 26 februari 2007

Als internet, vormgeving en software bedrijf werken wij veel met computers. Dat betekent ook dat wij met veel software applicaties werken. Veel applicaties zijn voornamelijk voor zakelijk gebruik en niet interessant voor de thuisgebruikers. Wij hebben echter toch een aantal programma’s die wij graag met u delen:

Azureus

Azureus is een programma waarmee je bestanden kunt downloaden. Het programma is vooral geschikt voor het downloaden van grote bestanden zoals films, muziek albums, computerspellen e.d.

Als je aan de slag wilt gaan met Azureus kun je dit programma downloaden op de officiële website van Azureus.

Om Azureus te laten werken is Java nodig. Azureus werkt altijd het best met de nieuwste versie.

Zodra je dit programma geïnstalleerd hebt zul je merken dat er geen zoekfunctie naar downloads bij zit. Voor het zoeken naar downloads zijn speciale websites opgericht:

  • Torrentz.com
  • isoHunt.com
  • Torrentspy.com

Azureus bevat geen spyware of adware. Azureus is volledig freeware!

FileZilla

FileZilla is een FTP cliënt, waarmee FTP connecties opgezet kunnen worden. FTP is een techniek welke veel wordt gebruikt voor het uploaden en downloaden van bestanden naar een website.

Een groot voordeel van FileZilla is dat er regelmatig nieuwe updates verschijnen.

Deze applicatie is te downloaden op de officiële website van FileZilla.

Google Earth

Google Earth is veel meer dan een applicatie waarmee landkaarten kunnen bekeken worden. Zo kan het ook gebruikt worden om locaties en informatie daarover aan te maken, te bekijken en te delen met andere gebruikers.

Deze applicatie kan gedownload worden op de website van Google.

LimeWire

LimeWire is een applicatie waarmee u bestanden kunt delen met andere gebruikers. Zo kunt u afbeeldingen, software, documenten, audio- en video bestanden moeiteloos downloaden.

Ook deze applicatie kan gratis gedownload worden van de LimeWire website.

Picassa

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een digitale camera. Veel mensen laten deze digitale foto’s niet meer ontwikkelen, maar bekijken ze rechtstreeks op de computer. Fotoalbums zoals we deze vroeger hadden zien we daarom steeds minder. In plaats daarvan zijn er digitale fotoalbums.

Het beheren van foto’s gaat daardoor ook op een hele andere manier. Om dit zo eenvoudig mogelijk te houden heeft Google hier een applicatie voor ontwikkeld, namelijk Picassa. Met deze applicatie kunt u onder andere het volgende:

  • Al uw foto’s op uw computer doorzoeken en sorteren.
  • Effecten bewerken en toevoegen aan uw foto’s in slechts enkele stappen.
  • Foto’s eenvoudig, snel en gratis met anderen delen via e-mail, afdrukken en op het web

Downloaden

GIMP

GIMP is een applicatie om afbeeldingen te bewerken. GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. GIMP wordt vaak vergeleken met programma’s zoals Photoshop, aangezien ze dezelfde functionaliteit hebben. Het grote voordeel van GIMP is dat deze gratis is.

Downloaden

Altijd op de hoogte blijven?