Menu

Adverteren in internetvideo’s, toekomstmuziek?

Leo 7 januari 2007

Ze zijn de laatste tijd veel in het nieuws, websites als YouTube en Google Video.
Vooral over de eerst genoemde, is veel over te doen geweest. Te denken aan
Google neemt voor 1,65 miljard dollar Youtube over” en “YouTube moet dicht volgens Braziliaanse rechter”. In de meeste gevallen gaat het om nieuws die de websites negatief in beeld brengen. Maar zijn deze websites wel zo slecht? En bieden deze websites juist geen extra mogelijkheden (ook voor de commerciële sector)?
Nieuwe ontwikkelingen zoals AdBrite InVideo zullen een steeds grotere rol gaan spelen in adverteren en marketing op internet.

De kracht van de websites als YouTube zit in het feit dat de inhoud wordt bepaald door de gebruikers. Gebruikers kunnen zelf video’s maken en deze op de website plaatsen.
Je hebt geen eigen hosting nodig, er zijn geen kosten aan verbonden en je video kan door iedereen bekeken worden. Het enige wat men hoeft te doen, is een account aanmaken.

Een klein onderzoekje naar YouTube leert ons, dat:

  • YouTube is opgericht door drie voormalige PayPal werknemers;
  • YouTube 14 november 2006 voor 1,65 miljard Dollar is gekocht door Google;
  • er in September 2006, 60.000 video’s per dag werden geplaatst;
  • volgens YouTube, 100.000.000 filmpjes per dag worden bekeken;
  • +/- 2300 filmpjes te vinden zijn met het zoekwoord “Nederland”;
  • en er bijna 100.000 commercials op YouTube staan.

Het overgrote deel wordt wel bepaald door niet-commerciële doeleinden. Maar er liggen wel degelijk mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Behalve dat er op YouTube veel mogelijkheden zijn om te adverteren, is het adverteren in video’s bezig met een opmars.

InVideo adverteren

Onlangs heeft het advertentie netwerk AdBrite een nieuw videoproduct gelanceerd, wat wel eens enorm populair onder webloggers kan worden. Dit videoproduct, AdBrite InVideo genaamd, maakt het in tegenstelling tot YouTube, mogelijk om een eigen logo als ‘watermerk’ in een video te plaatsen. Wanneer u bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd kijkt, kunt u met dezelfde techniek zien hoe de score in beeld wordt gebracht. Voor webloggers is het een interessant product, doordat de video d.m.v split-screen advertenties uit het AdBrite Netwerk toont. Wat dus weer inkomsten oplevert (waarvan de helft naar AdBrite en de helft naar de gebruiker gaat).

Het grote nadeel van AdBrite InVideo is echter dat AdBrite niet de hosting verzorgt. Er zal dus zelf gezorgd moeten worden dat de video ergens online beschikbaar is. Dit kost weer extra geld dus zullen de advertentie-inkomsten hier waarschijnlijk aan op gaan. Daarnaast verkeert AdBrite InVideo momenteel nog in Beta(test)-fase en is dus alleen beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers.

Doordat bij AdBrite InVideo geen hosting inbegrepen is zullen de grote video websites waarschijnlijk snel inspringen op dit interessante concept. En kan dit concept uitgroeien tot een zeer groot succes. Zodra zich nieuwe ontwikkelingen voordoen laten wij u dit natuurlijk weten.

Contact

Heeft u een bedrijfspresentatie en wilt u deze op internet plaatsen? Of wilt u meer informatie over online video’s. Neem dan eens contact met ons op, dan kunnen wij met u bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

Altijd op de hoogte blijven?