Menu

Google Maps Nederland

Jelke 8 oktober 2006

Sinds kort is het mogelijk om met behulp van Google Maps geheel Nederland haarscherp te bezichtigen. Google Maps is een applicatie waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen zoeken naar specifieke geografische locaties. Waar is het dichtstbijzijnde treinstation of waar bevindt zich het beste restaurant in de omgeving? Met Google Maps vind je het in een handomdraai.

In de Verenigde Staten was het al enige tijd beschikbaar en door het succes daar is deze webdienst al snel overgewaaid naar andere landen, sinds kort ook naar Nederland, op 4 oktober jl. werd Google Maps hier geïntroduceerd.

Wat zijn de mogelijkheden

Binnen Google Maps is er een uitgebreide kaartfunctie voor u beschikbaar. Hierop zijn alle grote wegen te vinden binnen Nederland. Ook is er een satelliet functie beschikbaar waarop u gedetailleerde satelliet foto’s kunt bekijken van Nederland. Zo kunt u op veel interessante plaatsen een kijkje van bovenaf nemen, neem bijvoorbeeld het Binnenhof. Ook kunt u beide functies inschakelen, zo kunt u heel Nederland zien door de satelliet en tegelijkertijd de straatnamen weergeven.

Enkele extra functies die Google heeft toegevoegd aan Google Maps is de optie om adressen te zoeken. Ook kunt u uitgebreid zoeken naar bedrijven, vul bijvoorbeeld het zoekwoord “restaurant” in met uw postcode en u krijgt een uitgebreide lijst met restaurants uit uw omgeving. Als u een restaurant heeft uitgekozen kunt u uw eigen adres invoeren en het adres van het restaurant, waarna de routebeschrijving optie de kortste route voor u uitstippelt.

Initiatieven

Google heeft in samenwerking met andere bedrijven een aantal leuke initiatieven in werking gesteld. Zo heb je Iens.nl waar restaurants worden beoordeeld, 9292OV.nl waar trein- en busreistijden worden verstrekt en ook is er b.v. de Kamer van Koophandel die samenwerkt met Google Maps. Dit zijn enkele van de vele bedrijven die geïntegreerd zijn in Google Maps.

Altijd op de hoogte blijven?