Menu

Een website die geld oplevert

Jan Lammert 26 oktober 2006

Als bedrijf neemt u vaak een website om u bedrijf te profileren op het web. Potentiële klanten kunnen u website bezoeken en zo alvast wat over uw bedrijf te weten komen, en zelfs misschien via de website een offerte aanvraag doen. Het belangrijkste doel is hier vaak klanten werven. Op deze manier verdient u geld en haalt u dus rendement uit de website. Een website kan ook direct geld opleveren, denk maar aan sites als bol.com en marktplaats.nl.

EBay koopt Marktplaats.nl voor 225 miljoen euro, Google koopt youtube.com voor 1,6 Miljard dollar. Enkele extreme voorbeelden waaraan u kunt zien hoeveel geld er in de internetbusiness rondgaat. Markplaats.nl is een typisch voorbeeld van een website wat begon met een goed idee en door de gebruiksvriendelijke interface uitgegroeid tot wat het nu is. Marktplaats heeft dagelijks zo’n 600.000 bezoekers. En dat is ook het belangrijkste punt waardoor marktplaats voor zo’n hoog bedrag verkocht is. Hoe meer bezoekers u naar u website trekt hoe meer inkomsten u er uit kan halen. Voor bedrijven is het dan namelijk interessant een advertentie op uw website te plaatsen.

Het begint met een goed idee

Hieronder staan een drietal punten die cruciaal zijn voor een website die geld oplevert:

  • Een goed idee
  • Zorg voor een veilig en gebruiksvriendelijke systeem
  • Durf te investeren

Heeft u een goed idee, en u durft te investeren maar bent nog op zoek naar een bedrijf die uw systeem ontwikkeld? Wij denken graag met u mee!

Altijd op de hoogte blijven?