Menu

Rebtel maakt internationaal bellen goedkoop

Martijn 2 juli 2006

Vanaf heden heeft Skype er een grote concurrent bij. Rebtel Networks AB is een nieuw bedrijf op het gebied van mobiele telecommunicatie. Ruim 30 landen kunnen gebruik maken van hun service waarmee iedereen met een mobieltje internationaal kan bellen zonder dat de kosten hoog oplopen.

Hoe werkt het?

Nadat er een account is aangemaakt, moet de gebruiker zijn mobiele nummer invoeren en de mobiele nummers van vrienden over de hele wereld. Rebtel maakt daarna een aantal lokale nummers welke de gebruiker per SMS toegestuurd krijgt.

Om maar een voorbeeld te geven, iemand in Leeuwarden krijgt een lokaal nummer in Leeuwarden om te bellen naar een vriend in Kaapstad, de vriend in Kaapstad daarentegen ontvangt een lokaal nummer uit Kaapstad waarmee hij de vriend in Leeuwarden kan bereiken. Rebtel maakt hierbij gebruik van Voice over Internet Protocol (VoIP) hierbij wordt Internet gebruikt om spraak te transporteren. Zo kun je dus bellen op datanetwerken en worden dus de gescheiden diensten van transport van data en spraak samengevoegd.

Als een Rebtel account eenmaal draait kost de service 1 dollar per week voor het gebruik van twee services: REBin en REBout. Met REBout kan men lokale nummers gebruiken om wereldwijd te bellen met de lage lokale tarieven, plus een klein bedrag per minuut wat aan Rebtel betaald wordt.

Voor degenen die dat nog te duur vinden heeft Rebtel de service REBin, hiermee is de gebruiker via een virtuele ruimte (REBroom genaamd) verbonden met vrienden wereldwijd. In REBroom zijn alle gesprekken gratis, ongeacht de hoeveelheid of de lengte van de gesprekken het bellen kost nooit meer dan die ene dollar per week.

Pronamic is bereikbaar!

Omdat Pronamic gebruik maakt van mobiele telefonie is Pronamic ook via Rebtel bereikbaar. Wilt u Pronamic met lokaal tarief bellen kunt het volgende mobiele nummer gebruiken: +316 360 296 51.

Bezoek de website van Rebtel.

Altijd op de hoogte blijven?