Menu

Het laatste nieuws op uw website

Remco 31 juli 2006

Een aantal maanden geleden hebben we de voordelen van RSS besproken. RSS bleek een gestandaardiseerd formaat te zijn om nieuws en overige inhoud uit te wisselen. Veel grote nieuws- en blogwebsites bieden hun nieuws al aan via RSS. Ook vrijwel alle grotere kranten (Telegraaf, Algemeen Dagblad, Volkskrant, Trouw, enz.) bieden hun nieuws aan via RSS.

Een webpagina kan een RSS document inlezen om hem daarna op het scherm weer te geven. Hieronder is daar een voorbeeld van te zien. Het RSS document van Omrop Fryslân wordt ingeladen waarna de 2 recentste items worden weergegeven in de opmaak van deze website.

Uiteraard kan er ook nieuws van een andere webpagina worden weergegeven. Zo zijn hieronder de 2 recentste voetbal nieuws berichten van de Leeuwarder Courant te zien.

Door nieuws van andere webpagina’s op uw webpagina te plaatsen blijft uw website altijd up to date. De inhoud van uw website vernieuwd regelmatig zonder dat u er ook maar iets hoeft voor te doen.

Wilt u ook de nieuws berichten van een andere website op uw website weergeven neem dan contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?