Menu

Groei e-commerce activiteiten van 28 procent in Nederland

Leo 21 juli 2006

Volgens onderzoeksbureau Forrester zullen e-commerceactiviteiten in Europa de komende vijf jaar met circa 21 procent per jaar groeien, maar zal de groei in Nederland 28 procent bedragen. De groei van het consumentenvertrouwen en betalingssystemen als IDeal, PayPal en Google Checkout helpen mee aan deze groei. Echter het betalen via Creditcard en Acceptgiro blijven het populairst.

Uit het onderzoek van Forrester blijkt dat de e-commerceactiviteiten in Nederland komende vijf jaren flink zullen stijgen. Met een waarde van 11,8 miljard euro van de e-commercesector over vijf jaar tegen 3,5 miljard euro nu, zal Nederland in de top drie Europese e-commecelanden staan.

Momenteel geeft de gemiddelde Europese consument ongeveer € 1000,- per jaar uit aan online aankopen. Over vijf jaar zal dat volgens Forrester rond de € 1500,- zijn.
Nederland huisvest relatief het hoogste aantal online-kopers. Maar in vergelijking met andere landen geeft de consument betrekkelijk weinig uit, gemiddeld € 688,- per jaar.

Onderzoek webwereld

Uit onderzoek die de website Webwereld.nl onder zijn gebruikers heeft gehouden, blijkt dat het grootste aantal consumenten (40,4%) minder dan € 100,- per keer uitgeeft en als tweede staat met 34,34% een aankoopbedrag van minder dan € 50,-.

35% van de consumenten geven jaarlijks plusminus € 1000,- uit, daarna komt een jaarlijkse uitgave van ongeveer € 500,- met 30,3%.

Van alle aankopen wordt 35% met Creditcard betaald en 15,15% via acceptgiro.

Betalingsmogelijkheden

Er komen steeds meer betalingsmogelijkheden bij. Zo is vorig jaar IDeal door enkele banken gepresenteerd en in juni jongsleden heeft Google haar eigen betalingssysteem gepresenteerd, namelijk Google Checkout.
Deze betalingsmogelijkheden zijn ontwikkeld om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken om betalingen via het internet te doen. Het gebruik van deze betalingsmogelijkheden groeit steeds meer, omdat de consument bekender wordt en meer vertrouwen heeft in het gebruik van bijvoorbeeld IDeal of Google Checkout.

Pronamic

Heeft u interesse in het online aanbieden van uw producten, of wilt u advies inwinnen? Neemt u dan contact op met Pronamic. Wij kunnen u een goed advies geven en een webshop ontwikkelen die aansluit bij uw wensen en doelgroep.

Wij zijn bereikbaar via email: info@pronamic.nl en telefoon: 06 360 296 51.

Altijd op de hoogte blijven?