Menu

Bewegende animaties gemaakt met Flash

Jan Lammert 9 juli 2006

Flash is een computerprogramma waarmee je animaties, filmpjes en webapplicaties mee kunt ontwikkelen. Pronamic werkt alleen in beperkte mate met Flash. Een hele website ontwikkelen met Flash zal Pronamic niet snel doen. Reden voor deze beslissing is dat men een speciaal programma nodig heeft om een Flash-animatie te kunnen bekijken, dit programma staat niet standaard op de computer. Wel is het programma simpel en gratis te downloaden, feit blijft echter dat niet iedereen dit programma op zijn computer heeft. Een ander nadeel is dat een processor van een oude computer moeite kan hebben met het laden van een flash-animatie en dat flash-animaties niet worden gevonden door Google. Gebruik maken van Flash heeft echter ook voordelen. Wanneer men goed rekening houdt met de nadelen is men in staat om een mooi, bewegende en interactieve website te ontwikkelen.

Een voorbeeld waar op de juiste manier rekening is gehouden met de nadelen van Flash is bij de website van Elverdink Hoveniers. Bij deze website is Flash gebruikt in de header. De header is het bovenste gedeelte van de website. Door Flash te gebruiken zorgt Pronamic ervoor dat de header constant veranderd. Dit geeft de website een fris uiterlijk. Echter wanneer bezoekers van de website geen gebruik maken van Flash kan men nog steeds uitstekend de website bezoeken.

Een tweede voorbeeld waarbij gebruik is gemaakt van Flash is bij Rondvaardij Princenhof. Voor Rondvaardij Princenhof is een Flash-filmpje ontwikkeld. Deze film wordt aan het begin van het bezoek van de website automatisch afgespeeld en fungeert als intro. Het filmpje geeft een eerste indruk van het bedrijf en wordt ondersteund door een rustig muziekje. Bezoekers die liever de intro niet willen bekijken kunnen door middel van een speciale knop gemakkelijk de intro stopzetten en meteen naar de hoofdpagina gaan. Op deze manier wordt het gebruik van Flash niet als hinderlijk ervaren.

Het gebruik van Flash heeft dus vele mogelijkheden en er zijn nog talloze voorbeelden te geven. Mocht u geïnteresseerd zijn in Flash voor op uw website of heeft u vragen over de mogelijkheden dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Altijd op de hoogte blijven?