Menu

Streaming video

Leo 11 juni 2006

Voor steeds meer bedrijven wordt een promotievideo of tv-reclame belangrijker. Een klant kan op een multimediale manier kennis maken met het bedrijf. Om het bereik van de promotievideo te vergroten is er de mogelijkheid deze op het internet te plaatsen.

Streaming video

Encyclopedie Wikipedia beschrijft streaming video als volgt:

“Streaming video is een techniek waarbij bewegend beeld via internet direct op uw computerscherm verschijnt; meestal wordt ook geluid meegestuurd. Dit gebeurt zonder dat de weergave wordt onderbroken door downloaden.”

Aangezien gebruikers van het internet vaak niet veel geduld hebben voor het laden van een website, of in dit geval een video, is het streaming video een uitermate geschikt systeem om een video op uw website te plaatsen. Bij streaming video wordt het video fragment geladen, waarna bijna direct het begin van de video verschijnt. Ondertussen wordt de rest van de video geladen, waardoor de wachttijd voor de bezoeker van uw website flink wordt beperkt.

Google video

Steeds meer websites bieden de mogelijkheid om video-/geluidfragmenten online te plaatsen. Eén daarvan is video.google.com.
Google video maakt gebruik van een stukje flash software, welke video-/geluidsfragmenten kan afspelen. Op deze websites kan gratis een video worden geplaatst, welke daarna voor geheel het internet beschikbaar is. Een voordeel van het gebruik van deze websites is dat u zelf geen dataverkeer hoeft te betalen. Een nadeel voor het gebruik van deze websites is dat iedereen de video kan bekijken, waardoor de video veel minder doelgroep gericht wordt.

Pronamic en streaming video

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van video bestanden op uw website? Dan is Pronamic een uistekend bedrijf die dit voor u kan verzorgen. U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer: 06 360 296 51 of via ons contactformulier.

Altijd op de hoogte blijven?