Menu

KvK nummer verplicht op websites en in emails

Remco 19 juni 2006


Sinds 1 januari 2006 zijn bedrijven en rechtspersonen verplicht om het inschrijvingsnummer van de Kamer van Koophandel te vermelden op websites en in e-mail berichten, behalve als het om reclame gaat.

De verplichting om het achtcijferige KvK-nummer te vermelden gold al voor alle zakelijke brieven, orders, facturen en offertes. Hiernaast geldt voor BV’s en NV’s de verplichting om de volledige naam van de vennootschap en de woonplaats (statutaire zetel) te vermelden.

Pronamic hanteert onderstaande checklist wanneer wij een website met webwinkel ontwikkelen:

  • Vermelden bezoekadres
  • Vermelden KvK-nummer
  • Vermelden BTW-nummer
  • Vermelden telefoonnummer niet verplicht
  • Algemene voorwaarden dienen downloadbaar te zijn
  • Algemene voorwaarden dienen duidelijk getoond te worden tijdens het afsluiten van een overeenkomst
  • Voordat een bestelling definitief is moet hiervan een samenvatting gegeven worden, zodat de bestelling op fouten gecontroleerd kan worden. Pas daarna dient de bezoeker de mogelijkheid te krijgen definitief opdracht te geven.
  • Als een webwinkel niet communiceert over de ontbindingsvoorwaarden van de overeenkomst, krijgt de consument automatisch niet de reguliere 7 dagen, maar 3 maanden ontbindingsrecht.

Wanneer u een website en/of webwinkel laat ontwikkelen bij Pronamic zullen wij ervoor zorgen dat deze voldoen aan de nieuwe wetgevingen. Mocht u nog vragen hebben over de nieuwe wetgevingen neem dan gerust contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?