Menu

Webdesign in Friesland

Martijn 12 mei 2006

Het is algemeen bekend dat de economie in Friesland achterloopt op de rest van Nederland. De vraag is of Friesland ook achterloopt in de internet business. Er zijn in Friesland zo’n 200 webdesign bedrijven, erg veel op het eerste gezicht. Maar leveren al deze webdesign bedrijven wel de kwaliteit die u verwacht?

Het is ons opgevallen dat er nog geen hand vol bedrijven zich houden aan de W3C standaarden. Deze standaarden zijn naar ons inziens erg belangrijk want deze bieden vele voordelen:

  • Zoekmachine optimalisatie
  • Device onafhankelijk
  • Sneller laden
  • Sneller ontwikkelen
  • Sneller updaten
  • Lager bandbreedteverbruik

Ook de toegankelijkheid en usability van websites is vaak teleurstellend. Gelukkig is dit niet alleen in Friesland het geval. In de rest van Nederland staat het er procentueel hetzelfde ervoor.

“Bijbeuners”

In de internet business zijn er veel mensen die websites maken als hobby hebben. Iedereen met enige kennis van een computer leert met gemak de beginselen van HTML. Veel kleine bedrijven laten daarom hun website ook ontwikkelen door een kennis, familielid of vriend. Ik heb ooit eens iemand horen zeggen dat over een paar jaar de webdesign bureaus overbodig zullen zijn omdat iedereen het straks op school leert. Dit is natuurlijk nonsens. Als voorbeeld neem ik het bouwen van een schuur. Iedereen kan zelf een schuur in elkaar timmeren. Maakt dit timmerlieden overbodig? Nee, want het verschil in kwaliteit zal vaak enorm zijn. Webdesign is heel wat meer dan alleen een stukje HTML. De ontwikkelingen binnen de internet business gaan zo snel dat het niet door elke hobbyist bij te houden is. Ik heb het over ontwikkelingen binnen XHTML, CSS, RSS feeds, XML, PHP, etc.

Wij kunnen ons voorstellen dat u als klein bedrijf uw website liever bij een kennis, vriend of familielid laat ontwikkelen vanwege de vaak lage prijzen. Maar neemt u ook eens contact op met Pronamic, wij ontwikkelen namelijk websites binnen ieders budget. Wij hebben mensen met uitgebreide kennis in dienst die websites van hoge kwaliteit leveren. U wilt tenslotte wel dat u website rendement behaald.

Altijd op de hoogte blijven?