Menu

Uw website in Internet Explorer 7

Remco 7 mei 2006

Binnenkort zal Microsoft een nieuwe versie van de populaire webbrowser Internet Explorer op de markt brengen. Deze nieuwe versie zal bijna alle features bevatten die je tegenwoordig in een webbrowser verwacht.

  • Meer ruimte voor de webpagina / minder navigatie
  • Tabbladen
  • Betere ondersteuning van RSS feeds
  • Filters gebaseerd op gebruikerservaringen
  • Gebruiksvriendelijke printmogelijkheid
  • Schaalbaar in- en uitzoomen
  • Betere afhandeling van CSS
  • Zoekbox die zich aanpast aan je surfgedrag

Qua look-and-feel zal Internet Explorer 7 veel meer lijken op Firefox en Apple-programma’s.

Een webbrowser zoals Internet Explorer geeft aan de hand van codes een webpagina weer op uw computer scherm. Elke webbrowser interpreteert deze codes op zijn eigen manier. Hierdoor worden webpagina’s niet altijd exact hetzelfde weergegeven in de verschillende browsers. In de meeste gevallen zijn de verschillen erg klein en niet hinderlijk, maar in sommige gevallen wel.

Zo heeft Pronamic onlangs de website van Uitvaartverzorging Martien Nijboer een restyle gegeven. Voorheen werd de website alleen correct weergegeven binnen Internet Explorer. Bezoekers die een andere webbrowser gebruikten konden de website niet met succes raadplegen. Hieronder zijn daar twee afbeeldingen van te zien.


De introductie pagina weergegeven binnen Internet Explorer


De introductie pagina weergegeven binnen Firefox

Zoals u kunt zien zijn de 2 afbeeldingen niet gelijk. Binnen Firefox ontbreekt het logo op de introductie pagina. Hierdoor konden gebruikers van Firefox niet doorklikken naar de vervolg pagina’s. Na de restyle is de website van Uitvaartverzorging Martien Nijboer goed te bekijken in alle webbrowsers.

Wij vroegen ons af of hoe goed Internet Explorer 7 de codes, waar uit een website is opgebouwd, interpreteert. Om die reden hebben we Internet Explorer 7 uitgebreid getest. Na het bezoeken van een groot aantal verschillende websites met Internet Explorer 7 bleek dat veel verouderde websites niet correct worden weergegeven. Veel bedrijven zullen dan ook hun wenkbrauwen fronsen als ze hun website met Internet Explorer 7 gaan bekijken.

Pronamic kan er voor zorgen dat uw website correct wordt weergegeven in de veel gebruikte webbrowsers (Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Mozilla, Safari, Camino, Opera en Konqueror). Wilt u weten of uw website klaar is voor Internet Explorer 7 en andere webbrowsers neem dan contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?