Menu

Samenwerken op het internet

Leo 21 mei 2006

Bijna een kwart van de 200.000 MKB-ondernemingen die werkzaam zijn in de dienstverlening werken samen. Samenwerken met andere bedrijven heeft grote voordelen. Bedrijven kunnen kosten besparen, maar ook het versterken van de concurrentiepositie of toegang tot meer kennis zijn vaak argumenten om beter samen te werken.

Er zijn verschillende redenen om samen te werken. De meest voorkomende reden is dat bedrijven de dienstverlening willen verbeteren. Andere redenen die vaak worden genoemd hebben te maken met het creëren van een betere informatievoorziening of men wil graag de marketing verbeteren.

Dat het samenwerken ook nog veel positieve resultaten oplevert blijkt uit een onderzoek dat de Rabobank laatst heeft gehouden. Uit het onderzoek blijkt dat 85% van de bedrijven vindt dat samenwerking een hoger bedrijfsresultaat oplevert. Verder is gebleken dat de samenwerkende bedrijven in de afgelopen periode iets minder last hebben gehad van omzetdalingen dan de bedrijven die niet samenwerken.

Pronamic en samenwerken

Pronamic werkt op dit moment al met veel bedrijven samen. Voor een aantal multimedia bedrijven ontwikkelt Pronamic bijvoorbeeld de websites. Het bedrijf levert dan een grafisch ontwerp aan en Pronamic zorgt er dan voor dat er een goed werkende website wordt ontwikkelt die voldoet aan de W3C standaarden.

Een andere manier van samenwerking waar Pronamic erg actief in is, is het samen met een ondernemer ontwikkelen van een verkoopwebsite. Soms heeft een (beginnende) ondernemer een goed idee om via een website producten of diensten te verkopen. Het ontbreekt de ondernemer echter aan de expertise om het product zo goed mogelijk te promoten op het wereldwijde web. Pronamic geeft deze ondernemers graag gratis advies en helpt de ondernemers bij het ontwikkelen van de website.

Er zijn uiteraard nog veel meer verschillende mogelijkheden waarbij Pronamic met u kan samenwerken. Bij deze willen wij u daarom ook graag uitnodigen om samen met ons hierover een gesprek over aan te gaan! Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is ons bellen of een e-mail sturen naar info@pronamic.nl.

Altijd op de hoogte blijven?