Menu

Foto’s op uw website met Lightbox

Jelke 21 mei 2006

Foto’s zijn op veel websites een ideaal onderdeel om producten of diensten op een duidelijke manier te presenteren. Een leuke manier om foto’s te presenteren is door middel van Lightbox. Lightbox is een fraai stukje JavaScript wat webdesigners gebruiken voor het presenteren van foto’s op een visueel aantrekkelijke manier. Normaal worden foto’s getoond in het huidige venster of wordt er een nieuw venster geopend waarin de foto te zien is. Lightbox zorgt ervoor dat de foto over de huidige pagina heen te zien is en laat de achtergrond verwazigen.

Een voorbeeld van het gebruik van Lightbox is de te zien op de website die Pronamic voor Uitvaartverzorging Nijboer heeft ontworpen. Als u op een foto klikt zult u zien dat de achtergrond wazig wordt en de foto op de voorgrond verschijnt, zonder dat er een nieuw venster wordt geopend of de huidige pagina wordt afgesloten. Inmiddels is versie 2.0 van dit leuke scriptje verschenen met als nieuwtje het verschijnen van thumbnails onder de gepresenteerde foto als er meerdere foto’s geshowed kunnen worden.

Pronamic zorgt ervoor!

Worden uw foto’s nog op de gebruikelijke manier gepresenteerd en wilt u het bekijken van foto’s op uw website wat oogstrelender maken? Neem contact op met Pronamic, wij kunnen voor u Lightbox installeren zodat uw bezoekers uw foto’s op een plezierige manier kunnen bekijken zonder dat er onnodig nieuwe vensters worden gesloten of geopend.

Altijd op de hoogte blijven?