Menu

Online uw vakantie boeken

Remco 6 februari 2006

Wie vaker via internet boodschappen doet, weet dat men niet al te impulsief te werk moet gaan. Een wereldwijd netwerk zorgt ook voor wereldwijde oplichters. Net als op de gewone weg dringt u het risico aanzienlijk terug als u een paar simpele regels in acht neemt: als u online afrekent, zorg er dan voor dat u gebruik maakt van veilige systemen, zoals SSL (Secure Socket Layer). Via een dergelijk systeem verzekert u uzelf ervan dat de gegevens bij de juiste organisatie terecht komen.

Boek nooit op een site waar geen offline adres op te vinden is. Kijk altijd waar u verhaal kunt halen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat er met uw persoonlijke gegevens gebeurt. Check altijd wat hierover op de site vermeld staat. Indien er niets vermeld staat kunt beter niet van de diensten gebruik maken. De kans dat uw persoonlijke gegevens op straat komen te liggen is dan groot.

Let daarnaast op de volgende symbolen. Ze vertegenwoordigen kwaliteit en betrouwbaarheid, die wij u van harte aanbevelen:

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SRG) zorgt ervoor dat u uw reissom terugkrijgt, wanneer de organisatie waar u bij hebt geboekt, failliet is. Het is aan te bevelen alleen met dié reisorganisaties in zee te gaan die zich hierbij aangesloten hebben. In geval van twijfel raden we u aan uitdrukkelijk de SGR-garantie te laten vermelden op het boekingsformulier. Op deze manier weet u zeker dat uw geld veilig is.
Meer info: http://www.sgr.nl

Reisorganistaties die zich bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) hebben aangesloten, hanteren een juiste klachtenafhandeling. In het geval van een onoplosbaar geschil kunnen zij voor de Geschillencommisie Reizen worden gedaagd. Tevens krijgt u bij deze organisatie korting op een verzekering bij het calamiteitenfonds.
Meer info: http://www.anvr.nl

Het Calamiteitenfonds garandeert een teruggave van de reissom en neemt ook meerkosten voor haar rekening wanneer u tijdens een reis in een overmachtsituatie terecht komt.
Meer info: http://www.calamiteitenfonds.nl

Altijd op de hoogte blijven?