Menu

Mobiel internet actiepunt voor W3C

Jelke 12 januari 2006

Het W3C is een consortium dat wil zorgen voor beter bereikbare en gebruiksvriendelijkere websites. Dit willen zij onder andere bereiken door standaard programmeerregels af te spreken.

Sinds dit jaar is het W3C niet alleen maar actief bezig voor websites die men op het beeldscherm kan bekijken van een computer, maar richt zich ook op het internetten met mobiele telefoons.

Berners-Lee de topman van het W3C consortium melde begin dit jaar nog dat wanneer het webdesign die nu gebruikt wordt voor computers, onvoldoende is om te gebruiken op mobiele telefoons. Hij vond het daarom geen wonder dat mobiel internetten nog niet vaak wordt gebruikt. Aan deze impopulariteit wil het W3C een einde maken. Het W3C gaat een richtlijn opstellen waar een website aan moet voldoen, wil een gebruiker van een mobiele telefoon er zonder veel moeite op kunnen surfen. Het maken van deze richtlijn wordt gesponsord door o.a. Vodafone en Nokia die nu hopen dat het mobiel internetten steeds populairder zal worden.

Altijd op de hoogte blijven?