Menu

Google best bezochte website in 2005

Jelke 5 december 2005

Het onderzoeksbureau Multiscope heeft zijn jaarlijks onderzoek naar de best bezochte websites afgerond. Het resultaat van het onderzoek was dat Google.nl de meest bezochte website van 2005 in Nederland is. Deze site, die in 2004 nog op een derde plek stond, heeft een bereik van 70%. Dat deze positie ten koste gaat van andere zoekmachines mag duidelijk zijn. Concurrent Ilse.nl zakte van een vijfde naar een veertiende plaats, ook startkabel verloor 4 plaatsen ten opzichte van 2004.

Naast Google zijn er ook nog andere websites die het verrassend goed hebben gedaan. Grote stijgers zijn de websites waar wat te verkopen is. Marktplaats steeg bijvoorbeeld naar een vierde plaats, maar ook eBay en Speurders bevinden zich in de top tien.

In het rijtje van stijgers behoren ook de vergelijkinssites. Hoewel ze nog niet in de top tien voor komen zijn de websites, Kelkoo.nl, vergelijking.nl en kieskeurig.nl alledrie stijgende.

Verliezers zijn er natuurlijk ook. Ilse.nl werd al genoemd, maar ook telegraaf.nl, schoolbank.nl en kpn.com kunnen rekenen op een forse daling van hun internetbezoekers. De belangrijkste reden van de daling is dat de concurrentie steeds heviger wordt. Kpn.com is niet meer de onbetwiste marktleider en telegraaf.nl krijgt steeds meer concurrentie van andere nieuwssites.

Altijd op de hoogte blijven?