Menu

Google Analytics, uw website in de gaten houden

Leo 11 december 2005

Het beheren en in de gaten houden van het internet verkeer komt de laatste tijd steeds meer onder de aandacht. Webmasters waren zich er al bewust van dat het handig was om de manieren van de internet gebruikers in de gaten te houden. Maar de laatste tijd verschuift deze interesse ook naar de eigenaren van de websites. Google (een van de bekendste bewoners van het web) is met een effectief, gratis programma gekomen om het web te analyseren, genaamd Google Analytics.

Google Analytics

Met Google Analytics komt u precies te weten hoe bezoekers uw website hebben gevonden, en welke informatie op uw website het meest interessant wordt gevonden door de bezoekers.

  • U kunt zien hoe bezoekers door uw website bewegen, en wat de knelpunten zijn die hen weerhouden van het bereiken van uw doelen.
  • Bepalen hoe effectief uw zoekwoorden zijn in verschillende zoekmachines en campagnes.
  • Kom erachter waar uw beste klanten vandaan komen en op welke gebieden u de meeste winst maakt.

Het programma van Google wordt gratis aangeboden. In plaats van uw geld te besteden aan webanalyses, kunt u zich nu concentreren op het maken van doelgerichte, rendabele marketingcampagnes en het verbeteren van het ontwerp en de inhoud van uw website.

“Geavanceerd en toch eenvoudig in gebruik. We zijn van mening dat webanalyses eenvoudig en toch geavanceerd moeten zijn. Google Analytics is ontworpen voor de zakelijke markt, maar het programma is ook toegankelijk voor iedereen die de marketing en het ontwerp van zijn of haar site wil verbeteren. Google Analytics bevat alle functies die u mag verwachten van een geavanceerd programma voor webanalyse.”

Bron: Google analytics

U wilt Google Analytics?

U bent overtuigd over wat Google Analytics voor bijdrage kan leveren aan uw bedrijf. U wilt het programma zo snel mogelijk gebruiken. Dan zult u nog even moeten wachten. Door het grote succes van het programma, zijn er onverwacht zoveel aanmeldingen binnengekomen dat Google nieuwe inschrijvingen tijdelijk niet meer accepteerd. Dit om ervoor te zorgen dat de huidige gebruikers er niet onder zullen leiden. Google is momenteel bezig om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, om daarna de inschrijvingen weer te accepteren.

Bent u klant bij Pronamic Webdesign en u bent toch benieuwd naar deze ontwikkeling. Neem dan contact met ons op en wij zullen alles regelen. Wij kunnen Google Analytics leveren omdat Pronamic al in het bezit is van een account.

Altijd op de hoogte blijven?