Menu

Internet ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Remco 7 november 2005

Onlangs heeft de Stichting Bartiméus Accesibility na onderzoek geconstateerd dat de websites van de overheid onvoldoende toegankelijk zijn voor blinden en slechtzienden. Stichting Bartiméus Accesibility houdt zich bezig met webtoegankelijkheid voor mensen met een handicap. Doordat de websites van de overheid niet voldoende toegankelijk is voor deze mensen, kunnen zij de vele informatie die de overheid op haar websites aanbied niet raadplegen.

Volgens commissielid Thea Fierens (PvdA) is de overheid zich niet genoeg bewust van het probleem van de gebrekkige toegankelijkheid van haar sites.
Ook de website van de PvdA en de website van het Kamerlid zelf zijn niet gemakkelijk bereikbaar voor blinden en slechtzienden, geeft Fierens toe.
“We hebben nog een hoop te doen”, concludeerde ze vorige week.

Binnenkort gaat de PvdA, minister van Bestuurlijke Vernieuwingen Alexander Pechtold vragen om overheidssites toegankelijk te maken voor visueel gehandicapten.

Bedrijfsleven

Ook wil Fierens dat de overheid het bedrijfsleven daarop attent maken. Hierbij kan Pronamic Webdesign u helpen.
Voor een Pronamic website is het een vereiste dat deze door iedereen bezocht kan worden. Dus ook voor personen met een visuele handicap.

Pronamic Webdesign werkt met de nieuwste technieken en houdt zich aan de W3C standaarden. De organisatie W3C houdt zich bezig met opstellen van webstandaarden, zodat het internet toegankelijk wordt en blijft voor iedereen.

Wilt u ook weten of uw (bedrijfs-)website toegankelijk is voor iedereen? En wilt u meer rendement uit uw website halen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij staan graag voor u klaar.

Altijd op de hoogte blijven?