Menu

Mobiel internetten krijgt de toekomst!

Leo 31 oktober 2005

De vaste personal computer zal hetzelfde lot ondergaan als de ouderwetse telefoon. Mobiele apparatuur, om verbinding te maken met het internet, gaat het aantal pc-aansluitingen veruit overstijgen. Als het aan de deskundigen ligt, zal het bij deze nieuwe apparaten vooral om mobiele telefoons gaan. De achterliggende netwerken van de mobiele telefonieaanbieders worden op dit moment ingericht voor de nieuwe generatie mobiele telefoons, waarbij de GSM-standaard vervangen wordt door GPRS. Naast een verhoogde snelheid is de mobiele beller altijd instaat om bijvoorbeeld emailberichten direct te ontvangen waar hij zich maar bevindt.

Wat betekent GPRS?

GPRS staat voor General Packet Radio Service. GPRS is een nieuwe techniek in het GSM-netwerk, die het mogelijk maakt om meer data te verzenden en te ontvangen dan tot nu toe mogelijk was met GSM-telefoons. Dit komt omdat bij GPRS de data niet in één keer over het netwerk wordt verstuurd, maar in delen. Daardoor wordt het netwerk efficiënter gebruikt en wordt het ook mogelijk om grotere hoeveelheden informatie te versturen en te ontvangen. Met GPRS kunt u met een speciale GPRS mobiele telefoon een permanente internetverbinding hebben. Hiervoor betaalt u niet – zoals normaal – per seconde dat u verbinding heeft, maar voor de overgedragen data. Een voorbeeld: als u vier uur online bent en enkele kleine berichten ontvangt van een paar kilobytes, worden slechts die paar kilobytes in rekening gebracht en niet vier uur aan belkosten.

Pronamic en mobiel webdesign?

Heeft u een website nodig en wilt u met de trends en nieuwste ontwikkelingen meegaan dan bent u bij Pronamic aan het juiste adres. Websites die Pronamic maakt, zijn net zo goed op de gewone pc te bewonderen als op mobiele apparatuur.

Altijd op de hoogte blijven?