Menu

Friesland: Meer dan koeien en klompen

Martijn 20 september 2005

Met het stijgend aantal webdesign bureaus in Friesland wordt het idee teruggedrongen dat Friesland ten opzichte van de rest van Nederland achterloopt in de snel groeiende internet business.

Maar toch, Nederland telt zo’n 4200 webdesign bedrijven. Gemiddeld over 12 provincies zou dit moeten leiden tot 350 bedrijven per provincie. Friesland telt op dit ogenblik zo’n 150 bedrijven in de webdesign branche. Dit resulteert voor Friesland in een magere 3.6% van het totale bedrijvenaanbod in Nederland. Toch hoeft dit voor Friesland niet nadelig te werken. Nederland telt een behoorlijk overschot aan webdesign leveranciers. In andere delen van Nederland is de concurrentie groter. Hierdoor gaan de prijzen van de diensten ook snel omlaag zonder dat dit ten koste moet gaan van de kwaliteit van het geleverd werk. Voor de consument is dit een positieve ontwikkeling.

Het gevaar in Friesland is nu dat er ten opzichte van de rest van het land een kleiner aanbod is van webdesign bedrijven. De concurrentie is minder en daardoor is de kans groter dat de prijzen van de diensten hoger komen te liggen. Voor de klant is dit geen goede zaak. Daarom kan het voorkomen dat bedrijven binnen Friesland ervoor kiezen om hun website buiten de provincie te laten maken omdat dit gewoonweg goedkoper is en de kwaliteit er niet minder om wordt. Dit komt natuurlijk niet ten goede van onze eigen Friese economie.

Pronamic en Friesland

Pronamic probeert een brug te slaan tussen Friesland en de rest van Nederland. Pronamic ziet graag de economie van Friesland een stijgende lijn krijgen. Wij willen de bedrijven in Friesland graag tegemoet komen om zo te laten zien dat Friesland gelijk staat aan de rest van Nederland. Daarom kiezen wij ervoor om voor een voordelige prijs een hoogstaand stukje kwaliteit te garanderen. Houd de website van Pronamic in de gaten want binnenkort komt Pronamic met een folder waarmee we een juiste stap richting de bedrijven in Friesland hopen te zetten. Friese kwaliteit voor een Hollandse prijs!

Pronamic uw specialist voor internet en marketing in Friesland.

Altijd op de hoogte blijven?